Mørk tænder lyset i Esbjerg: ‘En fiasko, hvis de ikke er med i kampen om Champions League hvert år’

Med Nora Mørk er Team Esbjerg blandt Europas bedste håndboldhold, mener Camilla Andersen.

Nora Mørk har gennem sin karriere været garant for titler, mener Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

Det begyndte med en havn til landsbrugseksporten, siden blomstrede fiskeriet, og snart kan Esbjerg være Europas håndboldmetropol på kvindesiden.

Team Esbjerg rækker ud efter tronen, og mestrene fra 2020 og 2019 har oprustet gevaldigt i denne uge. Først blev den danske landsholdsspiller Kathrine Heindahl annonceret, og i går blev den 30-årige norske stjerne Nora Mørk præsenteret i klubben.

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, råder i forvejen over en stærk trup med flere danske og norske landsholdsspillere. Nora Mørk er dog i en klasse for sig.

Bagspilleren katapulterer vestjyderne op i Europas fineste selskab. Det mener DR Sportens håndboldekspert Camilla Andersen.

- Nora Mørk kan afgøre kampe på egen hånd. Hun har spillet på store adresser og vundet mange titler, så hun er én, alle klubber gerne vil have, siger den tidligere danske landsholdsprofil.

Camilla Andersen har høje forventninger til Team Esbjerg anno 2022.

- Vi kommer til at se endnu hurtigere Esbjerg-spil med mange angreb. Det har vi set på det norske landshold, hvor de har kørt i et tempo af en anden verden. Det kommer Esbjerg til at gøre nu.

Nora Mørk og Kathrine Heindahl skifter til Team Esbjerg fra sommeren 2022. De har uden tvivl kunne se tegningerne til et attraktivt projekt, mener Camilla Andersen.

- De har store ambitioner, træningskvaliteten er god, og Jesper Jensen er en af de bedste trænere overhovedet, så Team Esbjerg har hele pakken.

  • Kathrine Heindahl skifter til Team Esbjerg fra 2022. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)
  • Nora Mørk har blandt andet vundet VM, EM og Champions League i sin karriere. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Godt for Esbjerg, men skidt for Danmark?

Vestjyderne og klubbens cheftræner Jesper Jensen er da også ualmindeligt glade for at have sikret sig Nora Mørk.

Nora Mørk skifter til klubben fra Champions League-vinderne Vipers Kristiansand, og Jesper Jensen glæder sig til at kunne gøre brug af den norske bagspiller.

- Med sit ekstraordinære vindergen kommer Nora mørk med en kultur, hvor man skal stræbe efter mere. Det er ikke tilfældigt, at mesterskaber i flere lande er flyttet med hende, siger Jesper Jensen i en pressemeddelse.

- Vi har en stærkt kultur, men hun kan bringe den endnu længere. Jeg er både stolt og ydmyg over, at hun har valgt Team Esbjerg.

Kathrine Heindahl skifter ligesom Nora Mørk til Team Esbjerg i 2022. Stregspilleren skifter til den danske liga fra Rusland og CSKA Moskva.

Vi skal tilbage til 2010 for at finde den sidste danske vinder af Champions League.

Dengang kunne Viborg løfte den prestigefyldte pokal, men det har Team Esbjerg dog snøren ude efter at ændre på, vurderer Camilla Andersen.

- Der er ingen tvivl om, at Team Esbjerg går efter Champions League-guldet. Det nuværende hold bejler til det danske mesterskab, men nu investerer de i at komme i Final 4 hvert år. Og gerne vinde det, siger hun.

Tilskuere og håndboldelskere i de danske haller kan godt begynde at glæde sig, for Nora Mørk er exceptionel.

Men løsningen er dog langt fra ideel for det danske landshold, vurderer Camilla Andersen. Nordmandens tilgang er nemlig lig med mindre spilletid til en dansk profil.

- Mette Tranborg vil helt sikkert kunne mærke, at der kommer en verdensklassespiller til på sin position. Med danske landsholdsbriller er det lidt ærgerligt. Mette Tranborg skulle jo gerne spille hele tiden, og det kommer hun ikke til. Tværtimod, mener Camilla Andersen.

Landsholdskeeperen Sandra Toft kan måske være den næste, som bliver ringet op af Team Esbjerg, spår Camilla Andersen. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

Final 4 eller fiasko

Med det sagt har Jesper Jensen uden tvivl en plan for Mette Tranborg, vurderer Camilla Andersen. Den 25-årige dansker forlængede i sidste uge sin aftale med Team Esbjerg, så den gælder frem til 2025.

I løbet af de næste fire år er ambitionen ifølge klubben at vinde 'masser af guld og pokaler', og det kan meget vel blive en realitet, mener Camillia Andersen.

For med landsholdsspillere på mange af Team Esbjergs positioner er der lagt op til håndbold af bedste harpikskvalitet. Men med et utal af profiler følger også et øget pres, vurderer DR Sportens håndboldekspert.

- Det vil være en fiasko, hvis de ikke er med i kampen om Champions League-titlen hvert år. Det vil altid komme an på dagsformen, om du eksempelvis kan slå Györ fra Ungarn. Men Team Esbjerg skal blande sig og være med i Final 4, vurderer Camilla Andersen.

Ifølge håndboldeksperten mangler Team Esbjerg dog en enkelt spiller, hvis de for alvor skal regnes som favoritter.

- De skal have en verdensklassemålmand. Det kan jo være, at Sandra Toft snart får et opkald. Det var hende, jeg ville ringe til, og jeg ville strække mig langt for Toft, hvis jeg stod i Esbjerg.

FacebookTwitter