Morten Stig: Det er som at vinde VM

DHF-bossen jubler over, at Danmark er blevet VM-vært i 2019 og ser frem til en kold øl.

Der bliver mulighed for at revancere sig på hjemmebane, når der i 2019 bliver afholdt VM i Danmark. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, var med til at sikre, at det dansk-tyske bud vandt, da VM-værten for 2019 i dag blev valgt. Og han jubler fra Qatar:

- Det er kæmpestort for dansk- og tysk håndbold. Det er næsten som at have vundet en finale ved et stort mesterskab. Det er sådan, vi har det lige nu, siger han til DR Sporten.

Han præsenterede VM-buddet med den tidligere tyske landsholdsprofil og landstræner, Heiner Brandt. Morten Stig fortæller, at den nu står på en øl i den tysk-danske lejr:

- Vi har svedt tran her under præsentationen i Doha. Vi trænger til en stor kold øl alle sammen.

- Os gamle drenge kan jo ikke spille på banen mere. Men vi har været med til at vinde mesterskabet til Danmark. Næste skridt er jo så at lave et fantastisk arrangement, hvor nogle af de unge drenge får lov til at spille et verdensmesterskab på hjemmebane.

Han fortæller videre, at det bliver Herning og København, der kommer til at være vært for de store kampe i Danmark. Mens mindre byer kan komme i spil til nogle af kampene i den såkaldte Presidents Cup - turneringen for hold, der ikke gik videre fra gruppespillet:- Det er ambitionen at gøre det til det største VM nogensinde. Tyskerne har nogle haller, der er fantastisk store. Vi har Herning, der vil være med i 2019. Men vi har også den nye Copenhagen Arena på plads på det tidspunkt. Med de to store haller i Danmark, kan vi samle så mange tilskuere, at det kan gå hen og sætte rekord. Det er ambitionen, siger Morten Stig Christensen til DR Sporten.Vil trække nye håndboldspillereDansk Håndbold Forbund vil ikke kun bruge slutrunden til at lave et fedt VM for deltagerne, men også til at øge fokus på håndboldsporten.- Der er en masse sidegevinster ved sådan et værtsskab. Vi kan sætte gang i en masse projekter, der retter sig mod bredden og fastholder børn og unge i sporten. Vi skal gerne kunne bruge det til at rekruttere nye medlemmer og fastholde de medlemmer, vi allerede har. Det handler ikke bare om at afholde mesterskabet, siger DHF-generalen.Danmark har én gang før været vært for herrernes VM. Det var i 1978.Tyskland har senest været vært for VM i 2007, hvor de endte med at blive verdensmestre. Tyskerne har fem gange tidligere været VM-vært.DHF forsøgte forgæves at få værtskabet i 2011 og 2017. VM i 2015 afvikles i Qatar og i 2017 er Frankrig vært.

Facebook
Twitter