Odense Håndbold slår endelig evig rival og hæver sæsonens første trofæ

Med en femmålssejr vinder Odense Håndbold kvindernes finale i Super Cuppen over Team Esbjerg.

Odense Håndbold slog et afgørende hul i anden halvleg og vandt onsdag kvindernes Super Cup-finale. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

De kan kalde kampen, hvad de vil. Et trofæ er et trofæ, og når først musikken spiller, er stjernerne fra klubber som Team Esbjerg eller Odense Håndbold ingenlunde kræsne.

Specielt ikke, når det ligefrem er ens evige rival, der liner op på modsatte banehalvdel.

Det kunne også ses i onsdagens Super Cup-finale, hvor de fynske håndboldkvinder vandt 30-25 og fejrede det med sæsonens første pokalløft.

Tydeligt tiltrængt og forløsende jubel efter at have tabt både DM-finaleserien og pokalfinalen til netop Esbjerg i den forgangne sæson.

Dermed fik esbjergenserne en kærlig forvarsel på, hvad der venter dem, fornemmede man på storspillende Althea Reinhardt.

- Det lyder kækt at sige, men jeg har hele tiden troet på, at vi kunne slå Esbjerg. Jeg går ind til hver kamp og tror på, at vi kan slå dem, vi møder. Så jeg vil ikke sige, at det er et mirakel, at vi har vundet, men jeg tror på, at vi også kan slå Esbjerg næste gang, siger Odense-keeperen til DR Sporten efter sejren.

Med få dage til, at det går løs i ligaregi, var opgøret selvsagt hverken flot eller faverigt, men mest af alt en rå, fysisk armlægning, hvor holdene skiftevis kæmpede med at finde boldens håndtag.

Nuvel, der blev da også plads til små individuelle spjæt fra de største profiler.

Hos Odense primært fra Dione Housheer, som leverede hollandsk paradekørsel på fynske plader og nettede for sjette gang til 9-8 efter 20 minutter.

En stillingskrig, der fortsatte ind i anden halvleg, indtil fynboerne støvede landsholdskeeper Althea Reinhardt af og sendte hende på arbejde. Klog beslutning af den nytilkomne cheftræner, nordmanden Ole Gustav Gjekstad.

Fem redninger fra Reinhardt og en god portion velafviklede angreb senere førte Odense Håndbold nemlig 23-19 med et kvarter igen.

Odenses danske landsholdsspiller Mie Højlund (tv.) har længe haft rygproblemer, men i Super Cup-finalen var bagspilleren tilbage i rollen som tempoindpisker. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)
Odenses danske landsholdsspiller Mie Højlund (tv.) har længe haft rygproblemer, men i Super Cup-finalen var bagspilleren tilbage i rollen som tempoindpisker. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Det blev det afgørende ryk, som fik Team Esbjerg til at vakle. For selvom Nora Mørk reducerede til 24-25 på straffekast, kunne vestjyderne ikke få greb om tingene i kampens slutminutter, hvor Odense Håndbold ikke rystede på hånden og afgjorde finalen.