Overbevisende Århus i pokalfinalen

Med keeper Jan "Tromle" Nielsen i en hovedrolle spillede Århus Håndbold sig i pokalfinalen.

Mads Lind er flyvende i pokalsemifinalen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Århus Håndbold spillede sig fuldt fortjent til en plads i tirsdagens pokalfinale i Århus med en sejr i semifinalen over Team Tvis Holstebro på 30-24. Erik Veje Rasmussens tropper var et skridt foran fra start til slut, og efter pauseføring på 15-13 var der i anden halvleg aldrig tvivl om udfaldet.

Århus måtte endda undvære den VM-aktuelle back Kasper Irming det meste af kampen, da han efter 20 minutter fik et rødt kort for at fælde Thomas Skoglund.

Også en skadet Toke Holst blev sparet og sad ude i angrebsspillet, men i stedet gik blandt andre Ronnie Vilstrup ind og leverede en flot kamp, ligesom Jan "Tromle" Nielsen havde en altafgørende rolle, da han udgjorde en sikker sidste skanse i målet.

Toke Holst var meget glad for at sejren kom i hus og bekymrede sig ikke så meget om sin skade.

- I den her kulisse og på vores hjemembane, så er det til at leve med. Det er noget, vi har drømt om i lang tid - det betyder meget for klubben, sagde Toke Holst til TV2 Sporten.

Kasper Irming glædede sig over, at holdkammeraterne hev sejren hjem. Han erkendte efter kampen, at det var helt fair, at han blev vist ud, men han var ikke helt tilfreds med dommerlinjen.

- Jeg ville have haft det skidt, hvis vi havde tabt efter det her. Men det var fra start en hårdt spillet kamp, og der skete mange ting, og jeg lod min sindsstemning løbe af med mig. Det var dumt og uprofessionelt af mig. Men jeg synes, der var mange situationer, som dommerne burde kigge på. Der var mange af vores spiller, der blev ramt i hovedet i vores forsvar, men det fik ingen konsekvenser, sagde Kasper Irming.

Det var umiddelbart efter kampen uklart, om Irming får lov at deltage i finalen tirsdag, som bliver mod vinderen af eftermiddagens andet opgør mellem Skjern og AG København.

 Århus Håndbold-Tvis/Holste. 30-24 (15-13).

Århus Håndbold:  Mads Lind 6, Mikkel Øris Nielsen 5, Jakob Thoustrup 4, Jannick Mazur 4, Michael Riis 4, Ronnie Vilstrup 4, Kasper Irming 3.

Tvis/Holste.:  Petar Nenadic 8, Lars Erik Bjørnsen 4, Thomas Skoglund 4, Heino Holm Knudsen 3, Søren Tau 2, Joacim Ernstsson 1, Morten Nyberg 1, Nikolaj Mehl 1.

Diskvalifikation: Kasper Irming, Århus Håndbold.

Udvisninger: Århus Håndbold 4, Tvis/Holste. 3.

Tilskuere: 2.448.

Facebook
Twitter