Pokaltitlen på spil: Kan sæsonens overraskelse snyde håndboldligaens duks?

Søndag klokken 16.00 spiller Skanderborg Håndbold pokalfinale mod Aalborg Håndbold.

Skanderborg Håndbolds Nikolaj A. Nielsen slipper jublen løs efter finalepladsen er i hus mod Århus Håndbold. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Det er hævet over enhver tvivl, at Skanderborg Håndbold er i gang med at skrive en glimrende håndboldfortælling denne sæson.

Håndboldligaens humlebi kan søndag føje endnu et kapitel til historien om en sæson langt over forventning, da de efter forlænget spilletid ved Final 4-stævnet i Herning formåede at slå lokalrivalerne fra Århus Håndbold med 34-33.

Dermed venter der søndag eftermiddag en finale mod Aalborg Håndbold, der i semifinalen sendte BSV ud i kulden med 29-27 efter en lige så dramatisk slutning.

Aalborg Håndbold var ude i en gyser mod BSV i semifinalen ved Final 4 i Herning. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Men rollen som underdog har Skanderborg Håndbold levet under så mange gange i denne sæson, at DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen sagtens kan forestille sig, at Skanderborg Håndbold kan udfordre Aalborg Håndbold i kampen om titlen som pokalmester.

- Skanderborg Håndbold har imponeret alt og alle i den her sæson. De er et hold med kæmpe tro på egne evner, og som i min verden overpræsterer – men det gør de netop, fordi selvtilliden er så stor. Skanderborg er en meget, meget farlig modstander for Aalborg Håndbold.

- Der er ingen tvivl om, at det er i pokalturneringen, man kan overraske. Det er fortjent, at Skanderborg står i finalen nu, for de har slået mange store modstandere ud på vejen. De har så stor selvtillid og tro på deres koncept, og det skal de skal holde fast i, siger Lars Krogh Jeppesen.

Forventer en lige kamp

Selvtillid eller ej, så er det stadig lidt af en mundfuld, der skal tygges igennem over to gange 30 minutter for Skanderborg Håndbold.

Selv om de så sent som i december slog ligaens duks Aalborg Håndbold på udebane, så har Lars Krogh Jeppesen stadig nordjyderne som favorit til at løfte pokalen.

- Set over hele sæsonen, så kommer Aalborg Håndbold med en god, solid og bred trup, der er fyldt med individualister. Men når det er sagt, så er Skanderborg godt nok en farlig outsider. Deres tro på egne evner og koncept er så enorm, at jeg forventer mig et lige opgør, hvor Aalborg Håndbold tager den til sidst, siger Lars Krogh Jeppesen.

Finalen i Final 4 spilles klokken spilles klokken 16.00 i Jyske Bank Boxen i Herning. Kampen kan ses på TV 2.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk