Pytlick og Jørgensen skifter til Tysklands svar på GOG for at genrejse Flensburg

Til sommer smutter landsholdsspillerne Simon Pytlick og Lukas Jørgensen til den tyske Bundesliga.

22-årige Simon Pytlick tager hul på sit udlandseventyr til sommer, når han skifter til tyske SG Felnsburg-Handewitt. (Foto: © GOG/Lau Nielsen)

Det har været en af de der hemmeligheder, som alle egentlig har kendt til i den danske håndboldverden, men først lørdag blev det officielt.

Landsholdsspillerne Simon Pytlick og Lukas Jørgensen skifter fra GOG til de tyske giganter SG Flensburg-Handewitt.

Og som det er med offentlige hemmeligheder, har skiftet været på plads i noget tid. Egentlig havde Simon Pytlick en mundtlig aftale med tyskerne om et skifte til næste år, fortæller han. Her havde den 22-årige bagspiller en klausul i sin kontrakt med GOG om, at han kunne smutte for et allerede fastsat beløb.

Men med præstationerne, som Pytlick har leveret i løbet af denne sæson, kunne Flensburg altså ikke længere holde nallerne fra danskeren, som denne vinter spillede sig på VM's allstar-hold.

- Jeg har snakket med Flensburg i et længere stykke tid, og det var planen, at jeg skulle der ned i 2024. Men så opstod der den mulighed, at de ville købe mig fri af kontrakten nu, og det kunne jeg ikke sige nej til, fortæller 22-årige Simon Pytlick til DR Sporten.

Netop præstationerne til VM fik også endnu flere interesserede storklubber til at fiske efter den talentfulde håndboldspillers underskrift.

- Det er ikke en hemmelighed, at der har været flere nu end før VM. Men det har min agent taget sig af, så jeg ved ikke konkret, hvor mange der har været. Jeg har givet inputs i forhold til, hvad jeg gerne ville. Der har jeg givet udtryk for, at jeg gerne ville til Flensburg, siger landsholdsspilleren.

Mens Pytlick og Flensburg derfor nærmest har været pennevenner i løbet af det sidste års tid, var sagen en anden for Lukas Jørgensen, der også tager turen over grænsen til sommer.

- Der var nok lidt mere fart på. Jeg synes, at det gik forholdsvis stærkt. Jeg fik styr på det tilbage i december. Da jeg fandt ud af, at interessen var der, og jeg kunne se mig selv få en god rolle dernede, behøvede jeg ikke meget betænkningstid, siger stregspilleren til DR Sporten.

Lukas Jørgensen har fået sin håndboldopdragelse i GOG. (Foto: © GOG/Lau Nielsen)

Der har da også været fart på karrieren for 23-årige Jørgensen. Den første landskamp kom så sent som i januar, hvor drømmen om VM-guld senere gik i opfyldelse. Og nu går så endnu en drøm i opfyldelse.

- Jeg havde en drøm om at få landsholdsdebut og prøve udlandet. Jeg havde nok ikke forestillingen om, at jeg som 23-årig skulle have vundet VM og skrevet kontrakt med Flensburg, siger Lukas Jørgensen.

Velkendte ansigter i udlandet

Den nordtyske klub har for vane at have mange danske spillere på holdet, og denne sæson er ingen undtagelse.

Truppen tæller da også i denne sæson hele syv danskere.

Men et er landsmænd. Noget andet er dem, man har delt omklædningsrum med. Og dem har Jørgensen og Pytlick også flere af i den slesvigske klub.

Med de to nye indkøb tæller Flensborg hele seks tidligere GOG-spillere, da Kevin Møller, Lasse Møller, Emil Jakobsen og Gøran Johannessen også spiller i Flensburg.

- Vi er tæt på at kunne lave en startopstilling, så det bliver fedt at være sammen med de gamle kammerater igen, fortæller Lukas Jørgensen.

De næste tre år er Simon Pytlick og Lukas Jørgensen holdkammerater i Flensburg-Handewitt. (Foto: © SG Flensburg-Handewitt)

Udover de mange tidligere GOG'ere tæller klubben også verdensstjernen Jim Gottfridsson, Mads Mensah, Johan Hansen, mens sommeren også byder på tilgangen af Kay Smits.

Det er et slagkraftigt hold, der er ved at blive samlet, og det var også det, der tiltrak de to danskere, der håber at kunne bringe det tyske mesterskab tilbage til Flensburg.

- Det rev meget i mig at være med til at starte et nyt Flensburg-hold op. Det er et hold, som har potentiale til at blive tysk mester. Jeg så en mulighed for at være en del af den udvikling for at blive et af de dominerende hold igen, siger Simon Pytlick.

Lukas Jørgensen deler samme vision. Samtidig ser han Flensborg som udlandets svar på GOG. Med alt, hvad det indebærer.

- Nogle gange har jeg tænkt, at Flensburg ligesom GOG er en social klub, hvor sammenholdet er enormt stort. Nu har jeg ikke prøvet det endnu, men hvis der var noget, som skulle minde om GOG, så tror jeg, at det var Flensborg, fortæller stregspilleren.

Der skal guld til Gudme

Inden Jørgensen og Pytlick kan tænke på currywurst og dagslange busture på tværs af Tyskland, skal sæsonen i den danske liga færdiggøres.

Og det vejer tungt hos de to håndboldspillere, der har taget turen fra ungdomsholdene og Oure til førsteholdet i den sydfynske klub.

- Vi skal have det DM-guld, og så har vi et mål om at komme i Champions League-kvartfinalen.

- Jeg vil gerne kunne give noget til GOG, så det er min helt store drøm at kunne give dem det guld. Og så vil jeg kunne sige, at jeg har givet mit. Jeg har en kæmpe motivation i alle kampe, som vi går indtil. Jeg skal slutte af på den bedste måde, siger Simon Pytlick.

Samtidig får de forsvarende dansker mestre også et pænt millionbeløb i klubkassen for de to landsholdspillere.

Og når man endelig skal forlade sin hjerteklub, gør det ikke noget, at man kan efterlade et beløb, der rækker flere år i GOG.

- Min ene side græder, for det er jo min barndomsklub, men jeg er utrolig stolt over at skulle videre og få et udlandseventyr. Så er det klart, at følelsen af at give noget til GOG i form af en sum penge, det understreger følelsen af, at det er det rigtige at gøre, siger Simon Pytlick.

For at nå kvartfinalen i Champions League skal GOG forbi Aalborg i ottendedelsfinalen, som spilles over to kampe. Den første finder sted den 23. marts.