Randers HK drømmer om et håndboldmirakel i Final 4

Randers HK har haft et skidt efterår i kvindernes håndboldliga, men lørdag står holdet alligevel i pokalturneringens Final 4.

Sabine Pedersen og resten af Randers HK er ikke just favoritter til at tage pokaltitlen over weekenden. (Foto: Annelene Petersen © Scanpix)

Det vil kræve lidt af et nytårsbrag.

Sådan kan det siges om Randers HK's muligheder for at stryge helt til tops i Final 4, der spilles i Esbjerg over weekenden.

Randrusianerne har nemlig ikke haft et sprudlende efterår i kvindernes håndboldliga, hvor det er blevet til ti nederlag i 14 kampe - heraf seks på stribe inden EM-pausen.

Randers HK deltager sammen med Nykøbing Falster, Odense Håndbold og Team Esbjerg i kampen om pokaltitlen, og selv om det på papiret ikke ser ud til, at Randers behøver pakke til en overnatning på vestkysten, så tror cheftræner Niels Agesen på, at stemningen omkring pokalturneringen giver noget ekstra til truppen.

- Alle, der dyrker sport på højeste niveau, vil gerne spille med, hvor det gælder. Final 4 er en håndboldfest, som alle spillere vil deltage i, så forhåbentlig kan det give noget ekstra gejst.

- Det er en pokalturnering, så alt kan ske. Det med at spille to kampe inden for 24 timer er en kunstart i sig selv, så det er en chance, som man skal gå 100% efter, siger Niels Agesen.

Nykøbing venter i semifinale

Inden en eventuel finale søndag skal Randers HK dog først forbi Nykøbing Falster i semifinalen.

Et hold, der for præcis to måneder siden vandt 32-19 over netop Randers HK, og som indtager tredjepladsen i ligaen.

Siden de to hold senest mødtes har Nykøbing Falster mistet den svenske profil Johanna Westberg, og det kræver en vis omstilling fra falstringernes side, som Randers HK måske kan lukrere på, siger Niels Agesen.

- Nykøbing skal også finde deres ben at stå på offensivt efter Westberg er stoppet, men skal vi overhovedet have en chance, så skal vi lave nogle kontramål, og før man kan gøre det, så skal vi dække godt op.

- Det er en stor udfordring for os, vi er klare underdogs, men forhåbentlig kan vi komme med et udtryk, der er bedre end det, vi har leveret i efterårssæsonen.

Randers HK og Nykøbing Falster spiller klokken 13.30, mens Odense Håndbold og Team Esbjerg mødes klokken 16.

Facebook
Twitter