Rhein-Neckar Löwen skal spille to håndboldkampe samme dag

De tyske mestre er 24. marts sat til at spille kamp i både Champions League og Bundesligaen.

(Foto: Torben Christensen /Scanpix © (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2010))

24. marts bliver en travl dag i håndboldklubben Rhein-Neckar Löwen, hvor Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, er cheftræner, og landsholdets Mads Mensah Larsen spiller.

Klokken 16 spiller de tyske håndboldmestre mod polske Kielce i den første kamp i ottendedelsfinalen i Champions League. Og samme dag klokken 18.10 spiller Rhein-Neckar Löwen mod THW Kiel i et topopgør i Bundesligaen i Tyskland.

Sådan ser det i hvert fald ud lige nu, efter at Det Europæiske Håndbold Forbund (EHF) har valgt at placere Champions League-kampen samme dag, hvor Rhein-Neckar Löwen møder Kiel.

- Terminskaosset i håndbold har nået et nyt, trist højdepunkt, konstaterer Rhein-Neckar Löwen i en længere artikel på klubbens hjemmeside.

Kampen mod Kiel bliver sendt på tv-stationerne ARD og Sky og er en del af tv-aftalen i Bundesligaen.

Rhein-Neckar Löwen har tænkt sig at overholde den aftale, meddeler klubben.

Den tyske klub og EHF har været i dialog om, hvordan man kunne undgå at få kampene til at ligge oveni hinanden.

EHF tilbød Rhein-Neckar Löwen, at klubben kunne afgive sin hjemmebanefordel i returkampen i Champions League.

Det valgte Rhein-Neckar Löwen at sige nej til.

- Vores hold har gennem 14 kampe i gruppespillet kæmpet sig vej til udgangssituationen (hjemmebane i returkampen, red.) i ottendedelsfinalen i Champions League.

- Vi vil ikke afgive vores hjemmebanefordel i returkampen og planlægger derfor at spille returkampen mod Kielce 1. april i SAP Arena, siger Rhein-Neckar Löwens forretningsfører, Jennifer Kettemann, til klubbens hjemmeside.

Tidligere i denne sæson var Rhein-Neckar Löwen også ramt af kaos om kampterminer.

11. november sidste år spillede klubben ude mod Leipzig i Bundesligaen, og cirka 24 timer senere spillede holdet ude mod FC Barcelona i Champions League-gruppespillet.

Ved den lejlighed lykkedes det faktisk for Nikolaj Jacobsens mandskab at vinde i Leipzig og dernæst hente et uafgjort resultat i Barcelona.

Sådan kan det af logiske årsager ikke blive denne gang, eftersom kampen mod Kiel går i gang, kort tid efter at kampen mod Kielce er færdigspillet.

Og Rhein-Neckar Löwen har klart Bundesligaen som førsteprioritet, fastslår Jennifer Kettemann.

- Efter dette kan vi ikke gøre andet end at sende vores andethold til Polen.

- Vi er bevidst om, at det dermed ikke bliver en sportsligt fair konkurrence i ottendedelsfinalen mellem Kielce og Rhein-Neckar Löwen.

- Det vil især skade konkurrencen og omdømmet for Champions League, siger hun.

/ritzau/