Skadet landsholdsprofil tænker ikke på VM: 'Vigtigt at give knæet god tid til at hele'

Det er tvivlsomt, om Mette Tranborg bliver klar til VM i november.

Mette Tranborg blev knæskadet i Odenses kamp mod Brest søndag 24. februar. (Foto: (DR) © (c) DR)

- Jeg er selvfølgelig pisse frustreret over at være ude og ikke kunne spille.

Odense- og landsholdsprofilen Mette Tranborg ødelagde for knap halvanden måned siden sin sæson, da hun rev sit korsbånd over.

Det skete efter et solouheld i Odenses sejr over franske Brest i Champions League.

- Da det sker, kan jeg godt mærke et smæld inde i knæet, men jeg benægter det i situationen. Jeg tænker, at det bare er en muskel, der siger noget, eller et ledbånd. Det behøver ikke være så slemt, siger hun til DR Sporten.

- Inderst inde er jeg dog rimelig sikker på, at det er noget alvorligt, så min reaktion på bænken er også ret voldsom. Det er ikke på grund af smerter, fordi det gjorde ikke ondt, da det sker, men jeg tror bare, at min krop og mit hoved ved, at det ikke er så godt.

Se Mette Tranborgs uheld her:

Få dage efter korsbåndet blev revet over, var den 23-årige bagspiller gennem en operation i knæet og kunne efterfølgende begynde en op mod ti måneders lang skadepause.

- Det er ved at være fem uger siden, jeg blev opereret, og genoptræningen går, som den skal. For mig går det utroligt langsomt, men det gør sådan en genoptræning.

- Man kan ikke overskue den lange genoptræning på dette tidspunkt, så det er helt klart de små mål med at kunne bøje og strække det helt. Jeg skal stille og roligt have bygget noget muskel på, og bare det at kunne gå normalt igen bliver fedt, forklarer hun.

Næste mål for Mette Tranborg er at få skinnen af sit ben om en uge.

- Så kan jeg komme til at gå lidt mere og smide krykkerne. Det ser jeg frem til.

Mette Tranborg glæder sig til at få denne skinne af sit ben. (© dr)

I slutningen af året venter der et VM i Japan, hvor det er noget mere tvivlsomt, om hun kan se frem til at deltage.

Men selvom hun meget gerne vil med til VM i slutningen af november sammen med resten af det danske landshold, så er det ikke noget, der fylder meget i hendes tanker lige nu.

- Jeg tænker slet ikke på det VM, for jeg tænker ikke så langt frem lige nu. Jeg læser til fysioterapeut ved siden af, så jeg ved, at det er virkelig vigtigt, at man giver det den tid, det har brug for.

Fra sidelinjen kunne Mette Tranborg søndag se Odense Håndbold lave et flot comeback i den første af to kvartfinaler i Champions League mod storholdet Györi. Odenseanerne tabte blot med 28-29 efter at have været bagud med syv mål på et tidspunkt.

Se højdepunkterne fra opgøret her:

Odense Håndbold spiller returopgør mod Györi på lørdag. Du kan se med på DR2 fra klokken 17.25.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk