Skjern tæt på at snyde AG København

AG København er klar til pokalfinalen efter et drama med forlænget spilletid mod Skjern.

Mikkel Hansen og AG København trak det længste strå mod Jesper Jensen og Skjern. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Overraskelsen lurede længe, men efter forlænget spilletid lykkedes det favoritterne fra AG København at sikre sig en plads i pokalfinalen med en sejr på 27-26 over Skjern.

Det blev et drama til allersidste fløjt. I den forlængede spilletid lagde Mikkel Hansen ud med to scoringer i træk, og AG København var på sejrskurs. Men Kampen var ikke afgjort, da AG København fik Jakob Green udvist med to minutter igen, og indskiftede Kristian Asmussen reddede et straffekast.

Men i slutsekunderne var det målmanden i den anden ende, Kasper Hvidt, der blev den store redningsmand, da han nappede kampens allersidste forsøg fra fløjen, der kunne have sikret Skjern uafgjort og endnu en chance.

Kampen begyndte jævnbyrdigt med et mindre overtag til københavnerne. Men Skjern trak pludselig fra i slutningen af første halvleg med fem scoringer i træk, som bragte holdet i front 13-10. AG København havde store problemer med vestjydernes offensive forsvar og måtte se Skjern tage føringen 14-11 efter første halvleg.

Lignede en Skjern-triumfAG København virkede lidt mere tændte i anden halvleg med et 5-1-forsvar og en målrettet Mikkel Hansen i front. Men det rakte ikke mod Skjern-spillerne, som virkelig havde fået blod på tanden. Jesper Jensen bragte med tre scoringer sit hold foran med hele fem mål 18-13. Men også Kristian Gjessing og Claus Møller Jakobsen spillede fremragende.

Det begyndte efterhånden at ligne en overraskende Skjern-triumf, men til sidst var marginalerne med AG København. Og i slutfasen blev Claus Møller Jacobsen udvist, og det udnyttede AG København til at udligne til 24-24 og sikret forlænget spilletid i en dramatisk afslutning. Spillerne røg i totterne på hinanden, og Lars Jørgensen fik sit tredje gule kort og måtte se resten af kampen fra tilskuerpladserne.

AG København spiller finale tirsdag mod Århus Håndbold, der besejrede Team Tvis Holstebro.

Skjern-AG København 26-27 (14-11).

Skjern:  Jesper Jensen 7, Kristian Gjessing 5, Claus Møller Jakobsen 3, Jørgen Rasmussen 3, Per Leegaard 3, Jakob Østergaard 2, Jeppe Riber 1, Rene Rasmussen 1, Thomas Klitgaard 1.

AG København:  Mikkel Hansen 8, Niclas Ekberg 5, Jacob Bagersted 4, Jakob Green Jensen 3, Arnór Atlason 2, Cristian Malmagro Viana 2, Lars Jørgensen 2, Joachim Boldsen 1.

Diskvalifikation: Lars Jørgensen, AG København.

Udvisninger: Skjern 6, AG København 7.

Tilskuere: 2.606.

 

Facebook
Twitter