Sportsugen: Eksperter spår intet EM-guld til Danmark

Håndboldmændene når ikke helt til tops ved EM, spår Joachim Boldsen og de øvrige paneldeltagere i DR Sportens podcast, Sportsugen.

Mikkel Hansen i duel med Nikola Karabatic og Thierry Omeyer i søndagens nederlag mod Frankrig. (Foto: JACQUES DEMARTHON © Scanpix)

Den tidligere håndboldspiller Joachim Boldsen, som i dag er reporter hos TV3 Sport, ser sammen med kommentator Andreas Kraul og DR Sportens håndboldredaktør, Joakim Frøsig, frem mod EM i Polen i femte udgave af DR Sportens podcast, Sportsugen, som ligger klar til fri download via dr.dk/podcast, iTunes eller blot kan høres ved at trykke her.

Forsvarsmæssigt er det noget af det mest forfærdelige, jeg nogensinde har set hos et dansk herrelandshold. I snit lukkede de over 30 mål ind i de tre kampe. Det er saftsusme ikke godt nok.

Joachim Boldsen, tidl. em-guldvinder.

Det bliver næppe til guld til Danmark ved EM, lyder det fra et enigt panel. Danmark kan drive det til en placering i top fire, men det bliver Frankrig og Spanien, der i sidste ende kommer til at kæmpe om førstepladsen.

Dårligt dansk forsvar
Det danske hold har ellers masser af strenge at spille på angrebsmæssigt, men forsvarsspillet halter gevaldigt, hvilket blev udstillet under Golden League-stævnet i Frankrig.

- Forsvarsmæssigt er det noget af det mest forfærdelige, jeg nogensinde har set hos et dansk herrelandshold. I snit lukkede de over 30 mål ind i de tre kampe. Det er saftsusme ikke godt nok, siger Joachim Boldsen, der selv var med til at vinde EM-guld i 2008.

Defense wins championships
Normalt skal man ikke lægge for meget i resultaterne fra en træningsturnering, tilføjer Boldsen, men søndagens nederlag til Frankrig så tæt på EM giver alligevel anledning til bekymring hos panelet.

Som Andreas Kraul formulerer det:

- En af de læresætninger, der passer bedst i al sport kommer fra amerikansk fodbold "offense sells tickets, defense wins championships" og jeg tror ikke, at Danmark har nogen mulighed for at blive europamester. Når man sidder og kigger på nogle testkampe, hvor forsvaret fungerer så dårligt, så giver det en dårlig mavefornemmelse, siger han.

Jacob Panum i selskab med ugens panel bestående af Joachim Boldsen, Andreas Kraul og Joakim Frøsig. (© DR Sporten)

Ballon D'or, Klopp og NFL-slutspil
Panelet kommer også med bud på, hvem der vinder Ballon d'Or mandag aften i Zürich - bliver det Lionel Messi, Cristiano Ronaldo eller Neymar, der i det kommende år kan kalde sig verdens bedste fodboldspiller?

Kraul, Boldsen og Frøsig ser også nærmere på, hvorfor Jürgen Klopp er så populær i Liverpool, som går en hård uge i møde med to hjemmekampe mod Arsenal og Manchester United i Premier League.

Endelig taler panelet også passioneret om NFL-slutspillet, som for alvor går i gang med kvartfinalerne i weekenden og kommer også med et bud på, hvordan FC Midtjyllands håndboldkvinder klarer sig i fredagens svære udekamp mod CSM Bucuresti i Champions League.

Det er alt sammen i Sportsugen, som hver mandag klæder dig på til ugens store begivenheder og også kommer med bud på vinderne. Podcasten kan som nævnt downloades som gratis abonnement via dr.dk/podcast eller iTunes.

Sportsugen er din nye podcast, som klæder dig på til ugens største begivenheder. (© DR Sporten)

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve