Suspenderet cheftræner er færdig i Aarhus United

Aarhus United har opsagt samarbejdet med cheftræner Heine Eriksen.

Heine Eriksen har været træner for håndboldholdet i Kvindeligaen siden 2017. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Den suspenderede cheftræner i Aarhus United, Heine Eriksen, er færdig som cheftræner i klubben.

Det oplyser håndboldklubben på sin hjemmeside mandag.

Aarhus United var ikke tilfreds med den ledelsesstil, Heine Eriksen stod for, fortæller klubbens bestyrelsesformand, Jan Snogdal, og derfor har man nu valgt at opsige samarbejdet.

- Heine Eriksen har ydet en betydelig indsats gennem seks år både som cheftræner og i opbygningen af klubben.

- Omvendt må vi i Aarhus United være tro mod vores kerneværdier, der ikke kan rumme Heine Eriksens ledelsesstil, udtaler formanden i pressemeddelelsen.

Heine Eriksen har tidligere været ungdomslandstræner for Danmark, og han har også tidligere vikarieret som A-landstræner. (Foto: © John Randeris, Ritzau Scanpix)

Heine Eriksen har tidligere været ungdomslandstræner for Danmark i mere end 20 år, ligesom han har vikarieret som A-landstræner. I 2017 blev han ansat som cheftræner for Aarhus United.

Blev suspenderet efter spillerhenvendelse

Midtvejs i sidste uge blev Heine Eriksen suspenderet af klubben, fordi man havde fået "en henvendelse fra en stor majoritet af spillerne" omkring trænerens ledelsesstil.

Siden har bestyrelsesformanden i klubben forklaret, at der i henvendelsen blev berettet om en frygtbaseret ledelsesstil, og at træneren var en kilde til mistrivsel.

Bestyrelsesformanden har desuden i en tidligere pressemeddelelse fortalt, at han gennem længere tid har haft uoverensstemmelser med klubbens administrerende direktør, Mads Winther, som også er både sportschef og næstformand i klubben, om cheftræner Heine Eriksens ledelsesstil.

På et møde i april krævede bestyrelsesformanden derfor ændringer, men dem er der ikke kommet nogen af, forlyder det i en pressemeddelelse udsendt omkring suspenderingen.

- Hermed ændrede sagen i drastisk grad karakter, men bestyrelsen endte desværre i handlingslammelse, da Mads Winther i sin position som sportschef og næstformand for bestyrelsen ikke anerkendte validiteten af budskabet fra den store majoritet af spillerne.

- Endvidere henviste Mads Winther til, at Heine Eriksen blot gør det samme, som han har gjort i mere end 20 år i regi af DHF, skriver Jan Snogdal i en tidligere pressemeddelelse.

DR Sporten forsøger at få en kommentar fra Heine Eriksen og Aarhus United.