Team Esbjerg booker billet til Champions League-kvartfinale

Team Esbjerg er videre til Champions League-kvartfinalen efter endnu en sejr over Brest Bretagne.

Team Esbjerg er videre til Champions League-kvartfinalerne efter endnu en sejr over Brest Bretagne. (Foto: © Frank Cilius, Ritzau Scanpix)

Lørdag spillede Odense Håndbold sig i Champions League-kvartfinalen, og søndag fulgte Team Esbjerg så trop.

Esbjergenserne sikrede sig en plads i kvartfinalerne med en 27-24-sejr på hjemmebane i den anden af to kampe mod franske Brest Bretagne.

Takket være en 28-25-sejr i holdenes første møde i Frankrig var Jesper Jensens tropper da også favorit til at gå videre i turneringen forud for søndagens returopgør.

Esbjergenserne kom ikke i problemer i returkampen mod Brest Bretagne og er videre i Champions League. (Foto: © Frank Cilius, Ritzau Scanpix)

Første halvleg var en tæt affære, men esbjergenserne formåede at tage en pauseføring på 14-12. Kort inde i anden halvleg udbyggede Team Esbjerg føringen til fem mål, og derfor skulle der gå meget galt, hvis de skulle sætte billetten til kvartfinalen over styr.

Brest Bretagne formåede herfra at pynte lidt på resultatet, men det var ikke nok til at ændre på udfaldet af kampen, som Team Esbjerg altså vandt med 27-24.

På trods af sejren erkender hjemmeholdets Anne Kristensen, at de brændte rigeligt af chancer.

- Det er lidt ærgerligt, at vi ikke fik lukket kampen før, for vi havde mange muligheder. Men det var heller ikke sådan, at jeg følte, at det var helt vildt spændende på noget tidspunkt, siger Anna Kristensen.

Især Team Esbjers Nora Mørk havde svært ved at få skudt sig i gang i kampen mod Brest. (Foto: © Frank Cilius, Ritzau Scanpix)

- Det siger meget om vores niveau og især vores bundniveau, at vi slår et godt fransk hold på en dag, hvor vi ikke spiller op til vores bedste, siger hun.

Team Esbjerg skal nu slå rumænske CSM Bucuresti i kvartfinalen, hvis de vil have en plads ved Final 4-stævnet i starten af juni. Odense Håndbold skal dyste mod det ungarske storhold Györ i kvartfinalen.

Det første kvartfinaleopgør spilles 29. eller 30. april. Der er returkamp weekenden efter.