Team Esbjerg skaber luft i toppen med sejr i Randers

Med fire spillerunder tilbage af grundspillet har Esbjerg et forspring på fire point til nærmeste forfølger.

Esbjergs højrefløj Marit Røsberg Jacobsen havde en god aften med syv mål på otte forsøg (Foto: John Randeris © Scanpix)

Team Esbjerg har atter slået et pænt hul til forfølgerne i toppen af kvindernes håndboldliga, HTH Ligaen.

Med en 30-23-sejr på udebane over Randers HK øgede vestjyderne forspringet til nummer to, Odense, til fire point. Der er fire spillerunder tilbage af grundspillet.

Team Esbjerg har længe haft et komfortabelt forspring i toppen af ligaen, men et par overraskende pointtab på det seneste kombineret med Odenses fine form har rykket topholdene tættere sammen.

Da Odense i mandags besejrede Nykøbing Falster, var det fynboernes femte sejr på stribe. Holdet var da kun to point efter Team Esbjerg i ligatoppen, men nu er afstanden altså fordoblet.

Esbjergs sejr i Randers var aldrig for alvor i fare. Hjemmeholdet var kun foran én gang i hele kampen, nemlig ved stillingen 2-1.

Derfra satte Jesper Jensens tropper sig på begivenhederne og førte ved pausen med 17-14.

Højrefløjen Marit Røsberg Jacobsen havde en god aften med syv mål på otte forsøg, men som så ofte før trak Estavana Polman det store læs i esbjergensernes offensiv.

Den hollandske stjernespiller lavede selv fem mål, og havde næstsidste hånd på yderligere ti træffere.

Randers fulgte nogenlunde med til 18-21, men fik problemer i kampens sidste tredjedel.

Blot fem scoringer blev det til i kampens sidste 22 minutter og så kunne gæsterne i ro og mag udbygge forspringet.

Vestjyder misser andenpladsen

I herrernes liga forpassede TTH Holstebro onsdag chancen for at slå sig ned på Primo Tours Ligaens andenplads, der er fordelagtig, når grundspillet om fire runder er forbi, og slutspillet begynder.

TTH var endda aldrig i nærheden af at få noget med hjem fra udekampen mod Skanderborg, der vandt 29-26 efter flere føringer på ti mål, også sent i opgøret.

Dermed avancerer Skanderborg til femtepladsen og ligger lunt til en plads blandt de otte i slutspillet. Skanderborg har 25 point for 22 kampe, mens TTH på tredjepladsen er noteret for 29.

Skanderborg Håndbold avancerede onsdag aften til femtepladsen i ligaen. (arkivfoto) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Bortset fra de første 31 målløse sekunder førte Skanderborg i hele opgøret. Hjemmeholdet kom på 3-0, og særligt i halvlegens sidste del voksede afstanden.

Den nåede op på syv mål, inden Skanderborg ved pausen førte 16-10.

TTH gjorde på intet tidspunkt antræk til et comeback. Derimod øgede Skanderborg føringen til hele 24-14 efter ni minutter.

Siden pyntede TTH på stillingen, men spænding om udfaldet blev der aldrig noget af i Fælledhallen.

Brødrene Morten og Peter Balling blev topscorer for hver deres mandskab. Morten Balling nettede syv gange for Skanderborg, Peter Balling tegnede sig for seks TTH-mål.

/ritzau/

Facebook
Twitter