Thomsen fik kniven i Bukarest: ’Jeg har lært at leve med presset’

Den danske håndboldtræner Helle Thomsen tager vigtige erfaringer med sig videre fra jobbet i rumænske CMS Bucuresti.

Helle Thomsen nåede at være træner for den rumænske klub CMS Bucaresti i cirka et år. Scanpix/Alex Nicodim (Foto: Alex Nicodim © Scanpix)

Den rumænske storklub CMS Bucuresti er kendt for at fyre sine trænere, hvis holdet ikke leverer resultater.

De betingelser var den danske håndboldtræner Helle Thomsen indforstået med, da hun for et år siden tog imod jobbet som cheftræner for de forsvarende Champions League-mestre.

Derfor er det også en afklaret Helle Thomsen, som DR Sporten har talt med i dag, efter at håndboldtræneren i går modtog en fyreseddel fra ledelsen i den rumænske klub.

Med to tabte kampe i marts måned kunne den danske håndboldtræner godt fornemme, hvor tingene bar hen, og selvom hun ikke har fået en bestemt årsag at vide, ved hun godt, at fyringen bunder i utilfredsstillende resultater.

- Jeg har ikke rigtig fået en begrundelse, men hernede ved man godt hvorfor. Når man er i Bukarest, skal man vinde alle kampe, siger hun.

- Det er en helt anden verden hernede i Rumænien. Man sætter sig ikke ind på et kontor og snakker om, hvordan det går. Hernede er det kun resultater, der tæller.

Lærerigt trænerjob

Når det kun er resultaterne, der betyder noget, kan det føles som et overskyggende pres at få holdet til at præstere i hver eneste kamp, men efter et år i Rumænien, har Helle Thomsen lært at tackle det pres.

- Jeg tager nogle gode ting med i rygsækken, når jeg stopper hernede. Jeg har lært at leve med det pres, så det ikke påvirker mig længere, siger den tidligere FC Midtjylland-træner.

Året i rumænsk håndbold har været lærerigt for Helle Thomsen.

- Der har været op og nedture, og nogle ting som jeg aldrig ville have oplevet andre steder end her i Bukarest. Det har givet mig nogle erfaringer i håndboldverdenen, men især som menneske har jeg fået vigtige erfaringer. Jeg tager de gode ting med mig – de hårde ting har været lærepenge, siger Helle Thomsen.

Helle Thomsen vil ikke bruge energi på at tænke på mulige trænerjobs i fremtiden. Lige nu koncentrerer den 47-årige dansker sig om en forestående træningslejr med det hollandske kvindelandshold, som hun er træner for hen mod EM i håndbold i 2018.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter