Troede aldrig Lars Christiansen ville blive overgået: Nu har Lasse Svan gjort det selv

Lasse Svan satte i weekenden kamprekord i sin tyske klub Flensburg Handewitt.

Lasse Svan er nu den spiller i Flensburg Handewitt, som har flest ligakampe på CV'et. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)

Han kan godt huske den første ligakamp i Flensburg Handewitt. Det var mod Balingen på hjemmebane i august 2008. Han husker også, at de vandt og mener, han scorede to mål.

Siden den sommerdag for mere end 13 år siden har Lasse Svan til gengæld spillet mange ligakampe for det nordtyske storhold, som han nok ikke husker lige så tydeligt.

Men søndagens kamp hjemme mod Wetzlar blev endnu en af de kampe, som Svan vil huske tilbage på, når karrieren indstilles efter denne sæson.

For i det sekund dommeren fløjtede opgøret i gang, tog den danske fløjspiller hul på sin ligakamp nummer 627 for den tyske klub. Dermed blev Svan den spiller i Flensburg Handewitts historie, som har spillet flest ligakampe.

- Hvis man havde fortalt mig i 2008, at jeg ville blive den spiller i klubbens historie med flest ligakampe, havde jeg nok grint af det, eller også havde jeg slet ikke registreret det. At jeg skulle nå den milepæl, var jo rent utopi at tænke på dengang, lyder der fra 627-kampsjubilaren.

Napper rekorden fra Lars Christiansen

Lasse Svan kom til Flensborg fra GOG i 2008. Dengang var klubben allerede en danskerkoloni, og på fløjen huserede Lars Christiansen. De to spillede sammen i to sæsoner, inden Christiansen i 2010 lagde håndbolden på hylden. Christiansen nåede at spille 626 ligakampe for Flensborg. Flest af alle. Altså indtil søndag.

- Da Lars stoppede, kiggede vi jo på hans statistik og tænkte, at det aldrig nogensinde ville blive overgået. For at nå det antal kampe i en storklub som Flensborg, skal du jo være på toppen i rigtig mange år, siger Lasse Svan.

Lasse Svan har spillet 235 landskampe for Danmark. Her er der endnu et stykke op til Lars Christiansen, som har rekorden med 338 kampe. (Foto: Susana Vera © Ritzau Scanpix)

Efter denne sæson er det så slut med at notere kampe på håndbold CV’er for 38-årige Svan. Og selvom indeværende sæson er karrierens sidste, så vil Svan helst ikke tænke for meget over, hvad rekorden og tiden i Flensborg betyder.

- Følelserne omkring alt det, som er sket i Flensborg de seneste 14 år, kommer forhåbentlig først, når sæsonen er færdig. Lige nu koncentrerer jeg mig om at spille håndbold, nyde hver kamp og så håber jeg, at alt det andet kan komme senere.

Når fløjspilleren har lavet sin sidste skruebold, kan han kigge tilbage på en karriere, hvor alt hvad der er at vinde, er blevet vundet. Mesterskaber og Champions League med klubholdet og både EM, VM og OL med landsholdet.

Men hvor alle titlerne er vundet sammen med et hold, så tilhører kamprekorden i Flensburg Handewitt nu Lasse Svan selv.

- Som håndboldspiller vinder du jo ikke titler alene, men sammen med mange dygtige holdkammerater. Når man opnår en rekord som den her, kan jeg for en sjælden gangs skyld godt tillade mig at rose mig selv. Der er jo en personlig ting og noget, som jeg er rigtig stolt af, fordi det viser, at jeg har formået at holde mig på toppen i rigtig mange sæsoner.

FacebookTwitter