Tvangsnedrykkede håndboldklubber laver endnu en klagesag

EH Aalborg, Nordsjælland Håndbold og Odder Håndbold har nu også klaget til Håndboldens Appelinstans.

Simon Dahl fra Nordsjælland Håndbold er landets yngste cheftræner. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

De tvangsnedrykkede håndboldklubber EH Aalborg, Nordsjælland Håndbold og Odder Håndbold fortsætter deres kamp for at blive i deres respektive rækker på skrivebordet.

Således har de nu indsendt en klage til Håndboldens Appelinstans, så der nu kører to sager vedrørende sæsonafslutningen i dansk håndbold.

Det oplyser klubberne i en fælles pressemeddelelse.

- Vi har påklaget den beslutning, som Dansk Håndbold Forbunds repræsentantskab traf 25. maj. Men for at medvirke til en hurtig afklaring for dansk håndbold er vores principale påstand, at det alene er beslutningen om tvangsnedrykning af de tre klubber, som skal erklæres ugyldig, siger direktør Henrik Skals fra EH Aalborg.

Vil kun have droppet nedrykning

Får de tre klubber medhold, betyder det, at repræsentantskabets beslutning om afslutning af turneringen og om fordelingen af medaljer, Europa Cup-pladser og oprykninger ikke ændres.

Den eneste konsekvens vil således være, at de tre klubber ikke tvangsnedrykkes.

De tre klubber har i forvejen anket til appelinstansen under Danmarks Idrætsforbund, da de ikke mener, at Udvalget for Professionel Håndbold havde mandat til at afslutte turneringerne og træffe afgørelse om tvangsnedrykninger.

Udvalget besluttede i april at afblæse ligaerne som følge af coronakrisen og fastfryse de aktuelle stillinger.

/ritzau/