Tysk topklub går på rov i GOG og snupper to landsholdsspillere

Simon Pytlick og Lukas Jørgensen skifter til Flensburg Handewitt.

Arkivfoto. (Foto: © Frank Cilius, Ritzau Scanpix)

De forsvarende danske mestre i håndbold, GOG, bliver to profiler fattigere til næste sæson.

Landsholdsspillerne Simon Pytlick og Lukas Jørgensen skifter fra sommer til SG Flensburg-Handewitt i den tyske Bundesliga.

Det bekræfter den tyske klub på sine sociale medier.

De to landsholdsspilleres skifte går først igennem til sommer. (Foto: © SG Flensburg-Handewitt)

Dermed bliver parret, der også begge var med til at vinde VM for Danmark denne vinter, endnu to i rækken af danskere, som har repræsenteret den nordtyske klub.

I klubben er allerede syv danske spillere. Men de to nye profiler bliver ikke nummer otte og ni.

Stregspilleren Simon Hald skifter til sommer hjem til Aalborg Håndbold, så 23-årige Jørgensen er formentlig den direkte erstatning for landsholdsspilleren.

Lukas Jørgensen har fået en kontrakt til 2026, mens Simon Pytlick har skrevet under på en, der varer et år længere.

Fra talenter til verdensmestre

Talentet hos de spillere har længe været kendt. Men først til VM denne vinter gik det op for hele verden, hvor store talenterne var.

Både bagspilleren Simon Pytlick og stregspilleren Lukas Jørgensen har ikke fået mere end to håndfulde landskampe, inden de i januar fik slutrundedebut.

Lukas Jørgensen fik slutrundedebut ved VM denne vinter. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

Særligt 22-årige Pytlick viste storspil gennem turneringen og sikrede sig en plads på All-Star-holdet for turneringen. Derfor kom det heller ikke som et chok for den tidligere landsholdsspiller Klavs Bruun Jørgensen, at de to håndboldspillere nu skal ud og teste sig af i det store udland.

- Det er kke fordi, det er en stor overraskelse. Simon Pytlick har jo virkelig taget den danske liga, men så sandelig også den internationale scene, med storm efter den VM-slutrunde, han leverede.

- Det er sværere som stregspiller at brænde i gennem på samme måde, men Lukas Jørgensen har vist både forsvars- og angrebsmæssigt, at han er en mand for fremtiden, siger Klavs Bruun-Jørgensen til DR Sporten.

Det kan derfor heller ikke have været en billig overgangssum for de to spillere. Men Flensburg-Handewitt nævner ikke selv noget om prisen på de to danske verdensmestre.

- Jeg forestiller mig, at Simon Pytlick har været en dyr herre. Jeg har også observeret på internettet, at prisen kan være op mod fire millioner kroner. Og hvis det passer, så er det et scoop for GOG. Det kan godt være, at de mister en profil, men så får de til gengæld noget på bankkontoen, så man er sikret nogle år fremadrettet.

Til sammenligning er den dyreste handel i den danske håndboldliga nogensinde 13 år gammel. Det var da Rhein-Neckar Löwen købte schweizeren Andy Schmid i Bjerringbro-Silkeborg.

Uden at afsløre for meget, så bekræfter GOG-direktør, Kasper Jørgensen, i en pressemeddelelse, at handlerne indbringer den sydfynske klub et stort beløb.

- Når vi taler om spillere af den her kaliber - forstået både menneskeligt og håndboldmæssigt, er det klart, at vi er kede af det, når de forlader GOG. Men samtidig tror jeg, at det samlet set er en af de største transferhistorier, jeg har kendskab til i dansk håndbold, hvis ikke den største, og derfor er der alligevel god grund til at være godt tilfreds og stolt på klubbens vegne, siger direktøren.

Der skal en ny kanin op af hatten

På Sydfyn kan det altså godt være, at man græder med den ene øje, når man siger farvel til to så store profiler, mens man kan se smilet i det andet.

For der bliver rigeligt med kapital til at finde erstatninger.

Men kender man GOG ret, så ved man også, at afløserne som regel findes internt eller på ungdomsholdet.

Simon Pytlick (tv) og Lukas Jørgensen (th) var begge med, da GOG tidligere på året besejrede stormagten Vezsprem på udebane i Champions League. (Foto: © Boglárka Bodnár, Ritzau Scanpix)

Sådan var det, da Pytlick selv brød igennem, og da Mathias Gidsel i sommer skiftede til Füchse Berlin.

- Det flotte arbejde i GOG har været, at de har haft folk klar i kulissen. Det havde de med i Emil Madsen, som overtog fra Gidsel. Man var spændt på at se, om han kunne løfte det niveau, og det synes jeg, at han til fulde har gjort. Så bliver det spændende, om de endnu engang kan hive en spiller op af hatten.

- Det var jo også historien med Simon Pytlick, som skulle være reserve for Emil Lærke. Men han blev skadet, og pludselig fik Pytlick chancen og bragede igennem. Nok havde man set, at han var en dygtig spiller, men det var de færreste, som havde set, at han på to år ville udvikle sig til en af de bedste spillere i verden.

Lukas Jørgensen og Pytlick er i disse dage samlet med landsholdet, der i morgen møder Tyskland i en testkamp. Pytlick sidder dog over i den kamp, da han har forladt landsholdslejren for at få hvile.