Utilfreds talentchef siger farvel til dansk håndbold

Claus Hansen stopper som talentchef og U-landstræner i DHF. Ifølge Jyllands-Posten skyldes det utilfredshed.

Morten Stig Christensen, direktør DHF, Dansk Håndbold Forbund. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I over 15 år har Claus Hansen været en vigtig faktor i at udklække håndboldtalenter til det danske herrelandshold.

Det stopper imidlertid fra 1. juni, når Claus Hansen ikke længere er at finde i stillingen som talentchef og U-landstræner i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Det meddeler DHF i en pressemeddelelse, hvor det forklares, at Claus Hansen sagde sin stilling op onsdag aften.

Morten Stig Christensen, der er generalsekretær i DHF, begræder Claus Hansens beslutning om at sige stop.

- Claus har i den grad været en vigtig figur for håndbolden igennem mange år. Han har utvivlsomt haft en finger med i spillet i forhold til de mange talenter, vi ser i dansk herrehåndbold i dag.

- Hans akademiske - og ja nærmest filosofiske - tilgang til håndbolden har været med til at højne kvaliteten i vores talentarbejde, men det har også udfordret os andre og fået os alle til at tænke i nye baner, siger Morten Stig Christensen i pressemeddelelsen.

Claus Hansen har været en del af talentudviklingen siden 2002, og han har været U-landstræner siden 2008 og ansvarlig for talenterne siden 2011.

Trives ikke

Jyllands-Posten skriver, at Claus Hansen har sagt op i utilfredshed med den politiske del i DHF, som ifølge avisen er personificeret i sportschef Morten Henriksen.

- Jeg trives ikke længere i jobbet, fordi jeg ikke føler, at der er den samme tillid til mig, som der har været. Jeg har ikke længere samme arbejdsfrihed og albuerum, siger Claus Hansen ifølge Jyllands-Posten.

Her forklarer han, at han troede, at jobbet skulle være hans civile livsværk, men at glæden ved arbejdet er væk.

Sportschefen siger til avisen, at han ikke har opfattet forholdet mellem de to personer som problematisk, og at det hele derfor er en stor overraskelse for ham.

I pressemeddelelsen er der også en kommentar fra Morten Henriksen:

- Det er et stort tab for forbundet og for dansk håndbold generelt, at Claus har valgt at søge andre græsgange. Jeg håber, at vi også fremover får glæde af Claus' betragtninger om talentudvikling, selv om han ikke er tilknyttet DHF mere.

- Vi har brug for folk som Claus, der ser ud over præstationen og ind i potentialet for de unge spillere, vi gerne vil udvikle, siger Morten Henriksen.

/ritzau/

FacebookTwitter