Vestergaard bliver landstræner

Den danske håndboldtræner Jakob Vestergaards skal nu stå i spidsen for de tyske kvinder.

(Foto: Annelene Petersen © Scanpix)

Jacob Vestergaard bliver ny tysk landstræner for kvinderne. Det meddeler det tyske forbund på deres hjemmeside. Den 40-årige træner overtager dermed jobbet fra en anden dansker, nemlig Heine Jensen.

Vestergaard, der senest har fungeret som elitechef i Viborg HK, tiltræder i stillingen den 16 marts, og hans første opgave bliver allerede den 20. marts, når Tyskland møder Sverige i en venskabskamp.

Den første helt store opgave bliver dog først i juni, når Tyskland spiller VM-playoff-kamp mod Rusland.

Jacob Vestergaard har skrevet kontrakt med det tyske forbund til og med 2017.

VM 2017 er målet

I det tyske forbund ser man frem til samarbejdet med Vestergaard og er glad for, at det er lykkes at tilknytte ham forbundet. VM i 2017 bliver afholdt i Tyskland, og det er dét, der er det helt store mål, men Vestergaard skal også arbejde mere langsigtet.

- Jakob Vestergaard har høj faglig kompetence og international erfaring på topniveau. Vores kvindelige landshold skal på en succesfuld kurs frem mod VM i 2017 med Jakob Vestergaard i spidsen, siger præsidenten for det tyske forbund, Bernhard Bauer.

 - Med Jakob Vestergaard har vi fået en international anerkendt fagmand inden for håndbold. Hans opgave bliver også at føre vores talenter fra ungdoms- og juniorholdene og op på a-landsholdet. De hold har i de senere år leveret gode resultater, siger vicepræsidenten, Bob Hanning.

Og Jakob Vestergaard glæder sig til at tiltræde opgaven som landstræner og ved godt, hvor hans kræfter skal lægges.

- Det er en stor ære for mig, at det tyske forbund betror mig opgaven som landstræner for kvinderne. Der er et stort potentiale i tysk håndbold - ikke kun, når man tænker på VM i 2017, men generelt. Opgaven bliver nu i de kommende at udvikle det potentiale sammen med ligaen, klubberne og de regionale forbund. Jeg glæder mig til kontakten med spillerne, trænerne, klubberne og alle som arbejder for vores fælles succes. 

Plads til forbedring

Ved det seneste EM blev det tyske landshold blot nummer 10, og vi skal helt tilbage til 2007 for senest at finde en international medalje - det var til VM i 2007, hvor de blev nummer tre.

Tyskland er én gang tidligere blevet verdensmester. Det var dog helt tilbage i 1993 ved turneringen i Norge. Og året efter blev det til en sølvmedalje ved EM på hjemmebane. Men siden da er det blot blevet til to bronzemedaljer én i 1997 og den seneste i 2007.

Facebook
Twitter