Viborg i knæ inden must win-kamp: Halvt hold skadet

Viborg HK må stille med et halvt ungdomshold, når de i aften tager hul på mellemrunden i Champions League.

Viborg-træner Christian Dalmose må undvære et halvhold i aften mod Metz. (Foto: Scanpix)

Holdkortet kommer til at være en spraglet affære, når Viborg HK's kvinder i aften tager imod franske Metz i Champions League.42-årige Heidi Astrup er indskrevet til kampen, og det samme er 34-årige Henriette Mikkelsen. To tidligere håndboldpensionister, der i efteråret igen tog harpiks på hænderne og hjalp deres gamle klub, da den havde allerflest skader.Skadessituationen er dog kun blevet værre siden efteråret. Så Astrup og Mikkelsen må i aften stille op med et halvt hold, der er omtrent halvt så gamle som dem selv.

- Viborgs situation rent skadesmæssig er helt forfærdelig. Og i en forvejen smal trup kommer det til at blive svært i aften, og der vil blive trukket store veksler på svenske Isabella Guldén, der selv lige er kommet tilbage fra en skade, vurderer DR Sportens kommentator Henrik Liniger.Fløjspilleren Maria Fisker slog hovedet i januar og kan ikke være med i aften, Mette Gravholdt er blevet opereret i knæet, og så er træner Christian Dalmoses datter, Cecilie Dalmose, lige blevet korsbåndsskadet.

Læg dertil, at den nytilkomne hollandske bagspiller Maura Visser ikke er spilleberettiget, og så har man en cocktail, der efterlader Viborg med blot en håndfuld stamspillere og altså et halvt ungdomshold.- Et Viborg-hold i stærkeste opstilling havde været favoritter mod Metz, men i deres nuværende forfatning er det faktisk franskmændene, jeg ser som favoritter.NøglekampKampen mod franskmændene er den første af seks kampe i mellemrunden. En mellemrunde, Viborg begynder med tre point, som de har taget med sig fra gruppen, og en placering som nummer fire.Lige over ligger franskmændene med et enkelt point mere, mens Györ og Larvik er stukket af i toppen.De fire bedste i gruppen, der består af seks hold, går videre til kvartfinalerne.- Det er en nøglekamp. Hvis Viborg skal ende i top-fire i gruppen, så skal en hjemmekamp mod Metz vindes - så er det i høj grad en must win-kamp, især fordi de i aften spiller på hjemmebane, hvor Viborg skal hente sine point, siger Henrik Liniger.Du kan se kampen mellem Viborg og Metz på DR3 fra kl. 19.00.

Facebook
Twitter