Viborg slipper for ungarsk verdensstjerne

Når Viborgs håndboldkvinder på søndag møder CL-mestrene, slipper de for Anita Görbitz.

Anita Görbicz med CL-trofæet efter finalesejren over Buducnost i maj måned. (Foto: Attila Kisbenedek © Scanpix)

Viborg HK's håndboldkvinder møder på søndag de forsvarende mestre i Champions League, når ungarske Györ gæster Viborg Stadionhal.

Men gæsterne møder op uden deres ubetinget største stjerne Anita Görbicz. Den ungarske hjemmeside handball.hu kan nemlig oplyse, at playmakeren er gravid og derfor vil være væk fra håndbold et stykke tid.

- Hun er stjernen i de seneste 12 års kvindehåndbold. Når hun sagde højre, så løb alle til højre og når hun sagde venstre, så løb alle til venstre, lyder Viborg-træner Christian Dalmoses skudsmål af Görbitz.

Klassemandskab

Tabet er playmakeren, der i 2005 blev kåret til verdens bedste håndboldspiller, er markant for ungarerne, men Viborg-træneren vil ikke lægge for stor betydning i hendes fravær.

Györ kan fremvise en imponerende række af resultater de seneste otte-ni sæsoner med de to seneste Champions League-pokaler som toppen af kransekagen. 

- Det er styrmanden der mangler. Hun er helt sikkert en dygtig spiller, men når det er sagt, så er det altså stadig et klassemandskab, udtaler Viborg-træner Christian Dalmose til DR Sporten.

Viborg og Györ har begge vundet deres to første kampe i Champions League og topper dermed gruppe C.

Opgøret mellem Viborg og Györ spilles på søndag kl. 17.00 og kan følges på DR1.

Facebook
Twitter