VIDEO Spanske lejesvende jubler over scoring mod… Spanien

VM-arrangørerne fra Qatar har hyret 58 spanske håndboldfans, der onsdag blev sat i en absurd situation.

VM i håndbold i Qatar er et stort prestigeprojekt for værterne i det rige emirat. Og mange ting i oliestaten adskiller sig væsentligt fra det, man normalt oplever ved store slutrunder.

Specielt grebene man har taget i brug for at få fyldt håndboldhallerne er radikalt anderledes end tidligere set.

Flere tusinde immigrantarbejdere er blevet betalt for at komme ud i hallerne, popstjerner som Pharrell og Gwen Stafani ind, og så har man også lige betalt 58 spanske håndboldfans for at bakke hjemmeholdet op og skabe stemning i hallerne.

Absurd situation

Onsdag mødte VM-værterne fra Qatar i gruppe A så favoritterne fra Spanien i den store hal i Lusail, hvor der er plads til 15.000 tilskuere.

Dette resulterede selvfølgelig i en absurd situation for de importerede fans fra Spanien, da de i henhold til deres aftale med værterne skulle bakke Qatar op mod netop Spanien.

- Jeg holder med Qatar. Jeg er hernede for at støtte Qatar, så derfor holder jeg med dem, fortæller 38-årige Pedro, da jeg snakker med ham under kampen.

Lukrativ ferie

Er det ikke svært at støtte Qatar, når de spiller mod dit hjemland?

- Nej. Ikke når jeg er blevet betalt for at støtte Qatar. De betaler mig 120 euro om dagen, og så har de også stået for fly og hotel, fortæller Pedro, der til daglig arbejder som håndværker i en landsby uden for Madrid.

Hvordan har du fået tilbuddet om at komme hertil og støtte hjemmeholdet?

- Jeg blev kontaktet af den lille klub jeg spiller i hjemme i Spanien. De spurgte mig så, om jeg var interesseret i at komme her til Qatar og bakke op om deres hold og skabe noget stemning i hallerne.

- Kontakten fra arrangørerne til vores klub i Spanien blev formidlet af Valero Ribera, der er træner for Qatars landshold, forklarer Pedro.

Støtter normalt Spanien

Den nyslåede Qatar-fan kan også berette, at han har spillet håndbold siden han var 16 år gammel, og at han normalt støtter det spanske landshold.

Kort tid efter jeg har snakket Pedro, scorer Qatar, og sammen med sine 57 velbetalte landsmænd i hjørnet i den store hal bryder han ud i jubel til lyden af trommer og messinghorn.

Trods føringer til hjemmeholdet i størstedelen af kampen endte Spanien med at vinde opgøret mod Qatar med 28-25.

Se de nyslåede spanske Qatar-fans fejre en scoring i playeren over artiklen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter