VM-held: Drømmelodtrækning for Danmarks håndboldherrer

Danmark havnede i gruppe C ved det kommende VM i håndbold. Det betyder modstand fra blandt andre Saudi-Arabien og Chile.

Mikkel Hansen og Danmark har fået en ønskepulje. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Fra 10. til 27. januar afvikles der VM i herrehåndbold, hvor Danmark og Tyskland deler værtsskabet.

Mandag eftermiddag skulle der så trækkes lod om grupperne, og det blev en glimrende lodtrækning - set med danske briller.

Danmark kunne nemlig på forhånd ikke ramle ind i traditionelt store håndboldnationer som Spanien, Frankrig, Kroatien eller Tyskland før en eventuel semifinale.

Dagens lodtrækning blev så fulgt op med en endnu en heldig hånd, da danskerne blev matchet med stort set alle, de kunne håbe på.

Saudi-Arabien, Chile, Østrig, Tunesien og Norge havnede i gruppe C sammen med Danmark.

Og spørger man DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen, så skal danskerne være glade for den lodtrækning, for bortset fra i kampen mod Norge mener han, at Danmark er storfavoritter i de andre kampe.

- Det er positivt. Der er hold, som Danmark klart skal overmatche, og så har man fået Norge med. Det er fint, at man allerede i indledende gruppe møder mandskaber, der får danskerne op i gear, så det er en fin lodtrækning.

- Det er ikke helt dumt tidligt i turneringen at finde ud af, hvad der skal til rent spillemæssigt og fysisk, når man møder de gode nationer, så det er en fornuftig gruppe.

På forhånd var fire hold blevet placeret i hver sin gruppe, så det stod allerede inden trækningen klart, at Sveriges gruppe spilles i Royal Arena i København, Tyskland får hjemmebane i Berlin, mens Kroatien spiller i München.

Lodtrækningen på Københavns Rådhus blev foretaget af danske og tyske håndboldprofiler som Mads Mensah Larsen, Lasse Svan, Niklas Landin, Dominik Klein, Stefan Kretzschmar og Heiner Brand.

Turneringsformatet bliver anderledes end ved tidligere VM-slutrunder, hvor man efter det indledende gruppespil er gået direkte ind i en knockoutfase.

I stedet kommer turneringen til at ligne EM, hvor holdene efter gruppespillet skal spille mellemrunde. Her skal den danske pulje krydses med gruppe D, der har Sverige, Ungarn og Qatar som de stærkeste hold.

De to bedste fra de to mellemrundepuljer går videre til semifinalerne, der skal afvikles i Hamburg. Herning er vært for finale og bronzekamp.

Danmark spiller åbningskamp mod Chile i Royal Arena, mens danskernes resterende kampe vil blive spillet i Boxen i Herning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk