'Brillemanden' fra Grenaa skaber VM-stemning: 'Jeg forfører publikum med min musik'

Med sin mixerpult og laptop sætter Poul-Erik Jensen fut under tilskuerne til håndbold-VM i Herning.

66-årige Poul-Erik Jensen har siden 2002 været ansvarlig for musikken ved landskampe i håndbold. (Foto: Peter Stephansen - DR)

"Publikum - lad mig høre jer sige lå lå lå".

Ud af højtalerne i Jyske Bank Boxen strømmer sangen 'Det Halve Ku Være Nok' med Ude af Kontrol, og i løbet af et splitsekund er tusinder af håndboldtilskuere i gang med at skråle "lå lå lå".

- Jeg ved, at når jeg sætter den sang på, kan jeg få publikum til at synge med, så de føler, at de er med til at bære kampen frem, hvis spillerne hænger lidt i bremsen, siger Poul-Erik Jensen, Danmarks - måske - ældste håndbold-DJ.

66-årige Poul-Erik Jensen er manden, der med mixerpult og en stor laptop fuld af musiknumre skaber stemning i hallen under håndbold-VM i Herning. Siden 2002 har han været musikafvikler for DHF, Dansk Håndbold forbund, når der er landskampe og store turneringer.

Hør Poul-Erik Jensen forklare sin brug af musik under VM:

0:00

- Jeg aner ikke meget om musik, men jeg har et godt lytteøre, siger han.

Playlisten til håndbold-VM består af alt lige fra 'Vi sejler op ad åen' over Kim Larsens 'Tarzan Mama Mia' til 'Can You Feel Your Heart Is Beating', den officielle sang fra håndbold EM 2014.

- Jeg skal være dirigenten, der starter musikken op. Når jeg mærker, at folk ved, at de skal klappe og synge med på omkvædet, skruer jeg ned for lyden, så publikum kan høres. Jeg kan styre publikum. Det lyder lidt vildt, men det kan jeg sagtens, siger Poul-Erik Jensen.

Musik fra alle VM-lande

Valget af musiknumre til VM-kampene er nøje udvalgt. Poul-Erik Jensen har lyttet grundigt til mange forskellige musiknumre i månederne op til håndbold-VM. Heriblandt numre, som ligger langt fra den danske hitliste.

For i Poul-Eriks laptop ligger der musikklip fra alle de lande, der spiller til VM. Det er lige fra Egypten og Qatar over Chile til Bahrain, Korea og Angola.

- Jeg har tjekket playlisten fra de forskellige lande og taget sange, der er anderledes end det, vi hører herhjemme. Jeg fatter ikke en skid af det og ved ikke, om det virker. Men det skal prøves af. Og når Norge har lavet en VM-sang får jeg selvfølgelig fat i den, så jeg kan spille den, når Norge har kamp i Boxen, siger den erfarne DJ.

Han kalder det et nemt job at skabe stemning i hallen i Herning, som er Danmarks officielle hjemmebane under VM.

- Publikum kommer for at få en på opleveren og er klar.

Danish fans during the men's IHF Handball World Championship match in Group C between Denmark-Chile in Copenhagen , Denmark, on Thursday, Jan. 10, 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Kendt som 'Brillemanden'

Når der ikke er store håndboldkampe, sælger Poul-Erik Jensen udstillingsudstyr til brillebutikker. Derfor går han i håndboldkredse også under kælenavnet 'Brillemanden'.

Det er da også lidt af en tilfældighed, at han er endt som Dansk Håndbold Forbunds officielle musikansvarlig.

- For 18 år siden begyndte jeg som DJ i Grenaa Idrætscenter, hvor min søn og datter spillede håndbold. Dengang var man så småt begyndt at bruge musik til kampene. I 2002 kom den daværende DHF-formand Per Bertelsen og spurgte, om jeg ville lave musik til en landskamp. Jeg tog imod udfordringen, selv om jeg var ved at gøre en vis ting i bukserne, siger Poul-Erik Jensen.

Siden er det blevet til utallige DJ-opgaver til håndboldlandskampe og turneringer. Ansvaret for musikafviklingen er udvidet til også at være ansvarlig for at styre al det tekniske, som publikum oplever under en håndboldkamp, for eksempel speaker, reklamer på storskærm og information om målscorere.

Afløser er klar i kulissen

Officielt har Poul-Erik Jensen titel af senior technical manager under VM 2019 og har ansvaret både i Herning og København, hvor der også spilles VM-kampe i Royal Arena.

Som 66-årig er han dog begyndt at forberede sig på, at tiden som håndbold-DJ har en udløbsdato. En afløser er fundet, der skal løfte arven efter 'Brillemanden', som er berømt i håndboldkredse for at kunne styre stemningen i en håndboldhal.

- Ja, det er rigtigt. Jeg forfører faktisk publikum med musikken. Synes dog ikke, det virker helt så godt derhjemme hos konen, siger Poul-Erik Jensen med et grin.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk