Dansk keeper før Chile-kamp: 'Sejren er ikke til diskussion'

De danske håndboldherrer lover, at der ikke bliver sparet på kræfterne mod Chile.

Lasse Svan (venstre) og Jannick Green (højre) får en blød åbning på VM, når de sammen med håndboldlandsholdet torsdag aften møder Chile i åbningskampen. (Foto: MARKO DJURICA © Scanpix)

Chile er et land, der ikke er stort i håndboldmæssig sammenhæng. Derfor er forventningerne fra Danmarks landsholdskeeper Jannick Green en sejr i den første VM-kamp, hvor Danmark møder Chile.

- Chile er nok niveauet under Argentina (som Danmark spillede uafgjort mod i første kamp ved VM i 2015, red.), og det er også et hold, vi skal kunne slå. Vi skal ikke diskutere, om vi skal vinde eller ej, siger Magdeburg-målvogteren.

Men han understreger, at selvom Danmark på alle parametre er bedre end Chile, så er det ikke ensbetydende med, at en storsejr er sikret.

- Man skal have respekt for, at det er et hold, der kommer for at gøre sig umage. Det er igennem en fin udvikling og er et ganske udmærket hold, siger Jannick Green.

- Selvfølgelig har vi kigget på planen, og selvfølgelig er der bedre hold, men hvis vi begynder at tænke, at det er a walk in the park, så kan det hurtigt blive svært for os, og det har vi ikke lyst til.

Han fortæller, at det ikke var meget, de danske spillere kendte til Chile inden VM-forberedelserne gik i gang. De seneste dage er kendskabet blevet større ved hjælp af nutidens teknologi.

- Nu har vi set dem lidt på video, men inden da var det begrænset til, at jeg vidste, at de havde et par gode højre backer og et par gode playmakere, som kunne lidt. Nu har vi set lidt mere, og jeg synes, det er et ok håndboldhold. De kan godt spille håndbold, siger den 30-årige dansker.

Chile skal ses an

Også fløjspilleren Lasse Svan fortæller, at han er blevet meget klogere på Chile efter at have set video de seneste dage. Han mener, at Danmark skal bevare tålmodigheden i kampens begyndelse og se de ukendte chilenerne an - også hvis det koster nogle mål.

- Hvis kampen starter lidt nervøst, og de får puttet et par bolde i kassen til at starte med, så er det vigtigt for os at holde roen. Så må vi lige se, hvad de kan, hvor hurtige de er, hvor store de er, hvor tunge de er og når der så er gået 10-12 minutter, har vi styr på det, siger Flensburg-Handewitt-spilleren.

- Men en start kan godt være lidt usikker og urolig nogle gange, men det er fordi, man lige skal mærke, hvor tung stregspilleren er, hvor hurtig playmakeren er, hvordan de laver de kryds, hvordan de står i forsvaret og hvordan bevæger de sig. Nogle gange bevæger de sig lidt hurtigere, end det ser ud på video. Vi skal være dygtige til ret hurtigt at vurdere, hvad de er gode til.

Det bliver i en udsolgt Royal Arena, at kampen skal spilles, og på trods af at Chile er en overkommelig modstander, så forsikrer Jannick Green, at der "overhovedet ikke" bliver sparet på kræfterne fra landsholdsspillernes side.

- Især ikke når det er en åbningskamp. Der er altid lidt ekstra nerver, når det er første kamp. Vi skal i gang, det er en ny hal, der er 13.000 tilskuere og så videre. Der er mange faktorer, der spiller ind til sådan en åbningskamp, men selvfølgelig skal vi ud og vinde, siger Green.

Danmark spiller mod Chile klokken 20.15, og kampen kan følges i LIGA på P3 og på TV2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter