Dansk landstræner før VM: 'Åbningskamp skal bruges til at få alle mand i gang'

Når Danmark torsdag aften åbner VM mod Chile, håber landstræner Nikolaj Jacobsen, at få alle mand i spil.

Nikolaj Jacobsen håber at få alle mand i aktion i kampen mod Chile (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Torsdag aften går det løs i Royal Arena i København, når det danske landshold møder Chile i holdets åbningskamp ved VM-slutrunden.

Det sydamerikanske mandskab sluttede seneste VM på en 21. plads, så der er lagt op til en blid start for de danske hjemmebanefavoritter, og det glæder landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Jeg håber, at vi langt hen ad vejen kan få så mange spillere i aktion i morgen som muligt, så alle kan komme godt ind i turneringen. Men først og fremmest gælder det om at vinde.

- Det gør vi ved at stå godt i forsvaret, og så skal vi ud og løbe med Chile og bruge det fantastiske hjemmepublikum, siger Nikolaj Jacobsen.

Landsholdet har døjet med flere skader i optakten til VM, men både bagspilleren Nikolaj Markussen og fløjen Hans Lindberg trænede fuldt med ved dagens træning og meldes klar til kampen torsdag aften. Derimod er stregspilleren Henrik Toft Hansen stadig ude med en skade i lysken.

En anden spiller, som også har døjet med en skade, er målmand Niklas Landin, men den danske anfører melder sig fit for fight til kampen i morgen og ser forsvaret som nøglen til en overkommelig sejr over de sydamerikanske modstandere.

- Vi skal først og fremmest finde stabiliteten i forsvaret og se, om vi derigennem kan få en masse lette mål. Og så skal vi passe på ikke at gå ned i deres tempo, lyder det fra den danske anfører

Landsholdets helt store stjerne og nybagte far Mikkel Hansen regner også med sejr mod Chile, selvom han dog ikke forventer et sprudlende dansk mandskab

- Vi spiller på hjemmebane og har et rigtig fornuftigt hold, så Chile kommer som underdog, og kan spille forholdsvis frit. Det bliver nok ikke den kønneste kamp, men Chile er en størrelse, som vi skal kunne slå, fortæller Mikkel Hansen

VM begynder torsdag og kan følges på DR’s kanaler. Danmarks kamp mod Chile kan høres direkte i LIGA på P3 og ses på TV 2.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter