Dansk playmaker efter sløj VM-test: 'Det bliver ikke til en skid på den måde'

Rasmus Lauge er ikke nervøs for Danmarks muligheder ved VM, hvis bare indstillingen er på plads.

Rasmus Lauge mener, at landsholdet med nederlaget til Ungarn fik en løftet pegefinger forud for VM. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Det så voldsomt ud, da Rasmus Lauge faldt sammen og tog sig til siden.

Kun to minutter var der spillet af Danmarks sidste testkamp forud for VM, og et gys gik gennem publikum, mens Rasmus Lauge i et minuts tid rullede fra højre til venstre og tilbage igen på halgulvet i Odense.

Den danske playmaker fik dog slæbt sig ud på sidelinjen, hvor et par dybe indåndinger hjalp gevaldigt med at få farven tilbage i kinderne.

En løftet pegefinger

Dagen derpå havde landstræner Nikolaj Jacobsen så aflyst træningen med den begrundelse, at der simpelthen var for mange danske spillere med skavanker.

Heldigvis for Danmarks VM-chancer kommer Rasmus Lauge dog ikke til at mærke mere til den mavepuster, der sendte ham til tælling søndag.

- Jeg lander direkte ned på et knæ og får vel det, man kalder en god og grundig mavepuster, så ribbenene er lidt ømme i dag. Det er sådan noget, man må leve med. Jeg er ikke nervøs for det overhovedet, siger Lauge, der dog ikke kom fuldstændig ubekymret ud af opgøret mod Ungarn, som Danmark tabte 25-28.

Rasmus Lauge behandles på gulvet i kampen mod Ungarn. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

- Spillemæssigt synes jeg ikke, at der er noget at være nervøs over, hvis vi kommer med den rette indstilling. Det er det mentale, vi skal arbejde på. Vi skal være klar på, at hvis vi trækker os fra tingene, så bliver det ikke til en skid.

- Kampen var en løftet pegefinger. Projektet kommer ikke til at lykkes, hvis vi ikke er villige til at investere det, der skal til, siger Lauge.

Danmark spiller den første VM-kamp torsdag aften i Royal Arena, hvor Chile venter.

FacebookTwitter