Dansk topscorer var ikke tilfreds: 'Vi ofrer os ikke nok'

Den danske playmaker Rasmus Lauge var ikke imponeret over den danske åbning på kampen mod Østrig.

Rasmus Lauge scorede seks mål i sejren over Østrig. (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

Hvis ingen andre vil, så må man jo vise vejen selv. Og det gjorde Rasmus Lauge så.

Den danske playmaker var stærkt medvirkende til at flå det østrigske forsvar fra hinanden i anden halvdel af kampen, og Lauge kunne da efter kampen også notere sig som delt topscorer sammen med Magnus Landin. Derudover blev han valgt som kampens spiller i Boxen.

Den danske playmaker fik dog sammen med sine danske holdkammerater en kedelig åbning på kampen mod Østrig, hvor det kun blev til to mål i det første kvarter.

Kvaliteten, tempoet og vildskaben manglede, men det blev der heldigvis ændret på, som første halvleg skred frem, siger Rasmus Lauge.

- Vi brænder jo en helvedes masse chancer, og vi er for stillestående. Vi får så gang i forsvarsspillet og kontrafasen, og så trækker vi stille og roligt fra. I angrebsspillet var folk ikke villige til at bevæge sig og ofre det, der skulle ofres, mod et fysisk stærkt forsvar, og så får man svært ved at komme igennem.

Nu kan tankerne så begynde at kredse om den kamp, som landsholdet har set frem til længe. Den forventede gruppefinale mod Norge.

- Nu kan vi endelig begynde at fokusere på den kamp, men først har vi heldigvis en hviledag, hvor vi kan komme til hægterne, få trænet og kigget på de taktiske dispositioner, som vi gerne vil have styr på, og så bliver et bliver forhåbentligt et brag en kamp med to hold, der gerne vil spille hurtigt, siger Rasmus Lauge.

Danmark er med sejren over Østrig sikre på at tage minimum to point med sig ind mellemrunden.

Facebook
Twitter