Danske profilers VM-form glæder landstræner

Landstræner Nikolaj Jacobsen glæder sig over, at herrelandsholdets store profiler viser lovende takter inden VM.

Januars VM-slutrunde bliver den første af slagsen på hjemmebane for Nikolaj Jacobsen.

Der var julefred og gensynsglæde i Nordvest Hallen i Tjørring, da det danske herrelandshold i håndbold samledes forud for VM-slutrunden i januar.

Cirka 25 lokale tilskuere var mødt op for at byde spillerne velkommen i Hal 1, nu hvor Hal 2 var optaget af juletræsfest, og det var da også en flok danske spillere, som kvitterede med godt humør.

For en stor del af de danske spillere bliver det anden gang, at de skal kæmpe for Danmark på hjemmebane i en slutrunde, men for den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, bliver det første gang, og det er alligevel en smule specielt, selv om han vel at mærke har set det meste.

- Mine forventninger til VM er store. Nu er det er første gang, jeg oplever en slutrunde på hjemmebane, så der er meget at glæde sig til.

- I første omgang har vi meldt en semifinale ud som målsætning, men den skade på Nicklas Kirkeløkke kommer altså til at ramme os, så det bliver en udfordring at nå dertil, men vi skal stadig gå efter det, siger Nikolaj Jacobsen.

Profiler i form

For at målet om en semifinale på hjemmebane skal være realistisk, skal de danske profiler gerne møde op i den bedste forfatning.

Og så er det jo heldigt, at landstræneren har spillere som Mikkel Hansen og Niklas Landin til rådighed, der begge er mødt op i landsholdslejren med glimrende præstationer i rygsækken.

For få dage siden viste Mikkel Hansen eksempelvis at han er ved at finde storformen, da han var fuldstændig ustyrlig i topkampen i den franske liga mod Nantes, mens Niklas Landin så sent som torsdag aften spillede en stor rolle i Kiels sejr over Rhein Neckar-Löven, der havde Nikolaj Jacobsen på trænerbænken.

- Det er altid afgørende, at ens bedste spillere præsterer, hvis man skal opnå store resultater. Kan de holde formen og tage det med ind i slutrunden, så er det glædeligt for os alle sammen, siger Nikolaj Jacobsen, der dog ikke har tænkt sig at intensivere forberedelserne på denne side af nytår.

- Mange af spillerne har været gennem en meget hård periode, og det kræver, at vi skal regulere træningen lidt. Nu handler det om at få noget godt humør på, og når vi så møder ind den 1. januar, så bliver der skruet op for tingene.

Danmark spiller første VM-kamp mod Chile i Royal Arena den 10. januar.

Facebook
Twitter