Den ubesejrede landstræner Jacobsen: ’Vi spiller til tider fremragende håndbold’

Nikolaj Jacobsen var meget glad for den danske indsats i anden halvleg mod Sverige, hvor Danmark også fik kørt sejren hjem.

Nikolaj Jacobsen glæder sig sammen med Jannick Green over den ottende sejr ud af otte mulige. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Otte sejre i otte kampe. Det er vist svært at sætte en finger på den resultattavle, og det kan landstræner Nikolaj Jacobsen da heller ikke. I dag så han sit landshold gå ud og dominere Sverige markant i anden halvleg oven på en besværlig første halvleg, hvor der stod 13-13 ved pausen.

- Jeg synes, at vi spiller fremragende håndbold i anden halvleg. I stort set alle angreb tilspiller vi os rigtig gode chancer. Vi får varieret tingene godt og spillet bredt. Samtidig er både Lasse Svan og Magnus Landin stensikre ude på fløjen i dag. Vores streg kommer også til mange fine chancer, forklarer Nikolaj Jacobsen.

Danmark vinder over Sverige 30-26 og har dermed sikret sig en plads i semifinalen som gruppevindere. Det var i højere grad takket være spillere, som normalt ikke bærer holdet. Både Nikolaj Markussen og Morten Olsen kom nemlig ind og lavede vigtige aktioner.

- Jeg har ikke været nervøs for, at de nok skulle kunne gå ind og spille en afgørende rolle. Det har mere haft noget at gøre med, at Rasmus Lauge og Mikkel Hansen har spillet fremragende. Det har givet noget mindre tid til afløserne, siger Nikolaj Jacobsen.

Med semifinalen foran sig kan landstræner Jacobsen nu se tilbage på de otte sejre hjemme i Danmark med et smil. Spillet har til tider været helt i top, og sjuskefejlene har været minimale.

- Jeg synes, at vi har spillet noget virkelig godt håndbold gennem næsten hele turneringen. Jeg har været rigtig glad for det udtryk, som holdet er kommet med. Vi har formået at komme og vise, at vi virkelig vil det her og dermed få det danske publikum med os, forklarer Nikolaj Jacobsen.

Danmark og Nikolaj Jacobsen møder Frankrig på fredag klokken 17.30, mens den anden semifinale er mellem Norge og Tyskland.

Facebook
Twitter