Dengang de olympiske mestre floppede mod Ungarn: ’Det var ekstremt dårligt’

Danmark møder Ungarn i mellemrunden, og man skal kun to år tilbage for at finde det seneste opgør, hvor danskerne tabte til ungarerne ved VM.

OL-guldet var blevet sikret på fornemste vis fem måneder forinden, og derfor var Danmark også blandt favoritterne til at vinde verdensmesterskabet i Frankrig i 2017. Men sådan gik det ikke.

Det endte faktisk med en kæmpe fiasko for det danske landshold, der som storfavoritter mod Ungarn i ottendedelsfinalen aldrig fik gang i spillet og endte med at tabe 27-25 i en kamp, hvor ikke meget fungerede.

- Det er en kamp, som jeg egentlig bare gerne vil glemme, fordi det var en irriterende følelse. Vi havde store ambitioner, fordi vi kom som forsvarende olympiske mestre, og så tabte vi til Ungarn. Det var ekstremt dårligt. Efterfølgende var vi virkelig frustreret over, at vi ikke engang kunne slå Ungarn, siger Casper U. Mortensen.

Danmark kom dårligt fra start, hvor der blev brændt for meget i angrebet, og Ungarn fik nogle nemme mål i den anden ende, og selvom danskerne kom tilbage, så blev det aldrig en kamp, hvor noget fungerede over i en længere periode. Og ifølge Mikkel Hansen var det ikke kun det spillemæssige, som havde problemer.

- Det var med en anden træner, og jeg synes ikke, at vores udstråling til den slutrunde var særlig god. Jeg kan fornemme og se en helt anden spilleglæde ved denne slutrunde. Men det burde der også være foran 15.000 danske tilhængere, forklarer Mikkel Hansen.

Lørdag mødes de to nationer så igen, og endnu engang er det danskerne, som går ind til kampen som klare favoritter. Men Ungarn slog danskerne i en testkamp lige op til slutrunden, og resultatet fra sidste VM-slutrunden har givet dem selvtillid.

- Det gør, at der er en tro hos ungarerne på, at de sagtens kan vinde kampen, og det betyder også, at vi ved, at hvis vi pisser ved siden af, så sidder de i struben på os. Så vi skal ind og levere en toppræstation igen, forklarer Henrik Møllgaard.

Kampen mellem Danmark og Ungarn spilles klokken 20.15 på lørdag, og den kamp kan ses på DR1 eller lyttes til i LIGA på P3.

Facebook
Twitter