DR's håndboldekspert ser tre store spørgsmålstegn før VM i håndbold

Lars Krogh Jeppesen kigger efter specielt tre ting, når Danmark møder Ungarn.

Nikolaj Øris skal forsøge at spille sig ind i VM-varmen hos Nikolaj Jacobsen. (Foto: John Randeris © Scanpix)

VM er kun en uge fra at gå i gang, og hvis den danske landstræner Nikolaj Jacobsen går rundt med store spørgsmålstegn på blokken, så er det nok ikke så underligt.

Den danske landstræner mistede kort inden jul muligheden for at bringe Niclas Kirkeløkke i spil på højre back, da GOG's topscorer fik en alvorlig knæskade. Den umiddelbare løsning på problemet lader stadig vente på sig.

Men der er andre bekymringer. Situationen på højre back er blot ét af de tre spørgsmål, som DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen håber på at blive klogere på, når Danmark spiller sine to afsluttende træningskampe inden VM.

1

Hvor langt er René Toft?

René Toft Hansen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det har været et hårdt år for den danske stregprofil René Toft Hansen, der har kæmpet med at holde sig skadesfri. Han er dog en meget vigtig brik for det danske landshold, og derfor er det et af Lars Krogh Jeppesens spørgsmålstegn.

- Jeg holder især meget øje med forsvaret. René Toft har meldt sig helt klar til slutrunden, og det er ualmindelig vigtigt for det danske forsvar. Han er ikke tiltænkt nogen stor offensiv rolle, men han er en af grundstenene i det danske forsvars midterakse, og med ham helt klarmeldt, så ved man, at Danmarks defensive base bliver styrket, siger håndboldeksperten.

- Han skal selvfølgelig have doseret spilletiden, men forhåbentlig kan han få en del minutter. Det beroliger mig på landsholdets vegne, at han selv har meldt ud, at han er fit, forklarer Lars Krogh Jeppesen.

2

Kan Danmark skrue tempoet op?

René Toft Hansen og Mikkel Hansen. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

- Jeg vil gerne se, om vi kan presse tempoet op og få nogle nemme mål. Der er et punkt angrebsmæssigt, hvor vi til tider kommer til at spille for langsomt. Jeg synes, at både Mikkel Hansen og Rasmus Lauge er bedst, når der bliver spillet hurtigere, lyder det fra Lars Krogh Jeppesen.

- I det stationære spil, seks mod seks, holder jeg især øje med, om vi kan få mere af den her fart ind. Danmark har mange dygtige spillere, og vi har hurtige og dygtige fløje, men jeg håber også, at holdet vælger at lægge et maksimalt tryk på i både anden- og tredjebølgen. Så når vi får nogle redninger, så skal der køres igennem, siger han.

3

Hvad betyder Kirkeløkkes farvel?

Nikolaj Øris. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Og så er der endelig det helt store spørgsmålstegn. Skaden til Niclas Kirkeløkkke har virkelig ramt det danske landshold på en position, som i forvejen var et svagt punkt. Der er derfor grund til bekymring.

- Niclas Kirkeløkkes VM-farvel var virkelig en bet, men nu ved man, hvad det er, og nu får Nikolaj Øris alletiders chance for at vise, hvad han kan. Han har spillet en god sæson i BSV, og han kan sætte sig på den her højre back i Kirkeløkkes fravær, siger Lars Krogh Jeppesen.

- Der kommer også til at blive eksperimenteret med en højrehåndet højre back, om det så er Mads Mensah eller Morten Olsen, det ved jeg ikke, men jeg tør godt garantere, at det bliver spændende at følge, forklarer han.

Danmark møder Ungarn torsdag aften i den første af to testkampe, inden åbningskampen mod Chile spilles 10. januar i Royal Arena.

Facebook
Twitter