Efter danske buh-råb i Boxen: 'Nordmændene bør tørre øjnene'

Det har skabt debat, at danske fans buede af norske spillere under finalen.

Buh-råb fra danske tilskuere under gårsdagens VM-finale i håndbold kaster skygger over det danske guld. Det mener i hvert fald en række norske kommentatorer.

- Buh-råbene mod Norge og specielt Sander Sagosen klæder ikke danskerne. Jeg kommer ikke til at spise flæskesteg i et år, skriver mangeårig håndboldkommentator fra norsk TV2 Harald Bredeli på Twitter.

Hør buh-råbene i videoen øverst i artiklen.

Flere norske håndboldpersonligheder, tv-seere og tilskuere bemærkede tilråbene under finalen søndag i Boxen, som Danmark vandt med 31-22 over Norge.

Tilråb der særligt blev rettet mod nøglespilleren Sander Sagosen, der til daglig spiller for Paris Saint-Germain.

En del af sporten

Særligt i den sidste del af anden halvleg, hvor det norske hold reelt var nedkæmpet, faldt det visse nordmænd for brystet. Dog ikke Sander Sagosen selv, der har udtalt, at netop den slags er hverdag, når han spiller topkampe for Paris Saint-Germain.

Netop sådan er det, forklarer håndboldtræner Christian Dalmose, der har stået i spidsen for både dame- og herrehold under vigtige, europæiske kampe.

- Nordmændene må have håndklæderne frem og tørre øjnene. Der er ikke andet for. Sådan er det i tophåndbold, når de store kampe bliver spillet. Det er sport, det er følelser, og det er derfor, at det er sjovere at se håndbold end at gå i teatret, siger Christian Dalmose, der nu står i spidsen for TMS Ringsteds herrehold i den bedste danske liga.

Blev selv buhet ud i Norge

- Det i går er intet imod, hvad der sker i Tyskland og på Balkan under de store kampe. Jeg har sågar prøvet at blive buhet af under en kamp i Lillehammer. Næste gang er det Danmark, der bliver buhet af, og sådan er det, konstaterer Christian Dalmose.

Det kan BT’s håndboldkommentator snakke med om. I 2013 var Søren Paaske var til stede i hallen, da Danmark spillede VM-kamp mod Spanien. I Spanien.

- Der skal jeg da hilse og sige, at Danmark var i modvind fra tilskuerne. Det var der ingen, der brokkede sig over. Jeg kunne forstå, at nordmændene brokkede sig, hvis der var blevet smidt mønter på banen. Men der er tale om helt uskyldige råb, der er med til at skabe atmosfære, og det er en del af sporten, siger Søren Paaske, håndboldkommentator på BT.

Forstår norske følelser

Tilråb fra medlevende tilskuere er hundredvis af gange runget ned over DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen, der som aktiv spillede for blandt andre storklubberne Barcelona og Flensborg-Handewitt.

- Det er fuldstændig normalt. Det er den måde, tilskuerne hjælper sit hold i en sport, hvor overtaget i en kamp lynhurtigt kan vende. For mig var det medvirkende til at motivere mig, når de buede af mig, for det betød jo, at de så mig som en trussel og en nøglespiller, siger Lars Krogh Jeppesen.

Han forstår dog godt, at visse nordmænd bemærkede tilråbene i kampens sidste minutter, hvor finalen reelt var afgjort.

- Jeg kan godt forstå de følelser der opstod i Norge, for jeg kunne mærke på mig selv, at det var anderledes i de sidste minutter. Normalt rører det mig ikke. Men jeg synes ikke, man skal lægge så meget i det, for håndbold er en sport, hvor modstanderen hurtigt kan komme igen. Danmark var ikke verdensmestre, før tiden var gået, siger DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Facebook
Twitter