Ekspert: Nu er IHF gået for vidt - men der er håb

Lars Krogh Jeppesen begræder fraværet af stregspilleren, men regner med senere deltagelse.

Albueskinnen på højre arm holder René Toft Hansen ude af aftenens opgør mod Argentina. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Fredag morgen kom det frem, at en albueskinne holder René Toft Hansen ude af Danmarks åbningskamp i aften mod Argentina.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen kalder stregspillerens udelukkelse for dårligt nyt.

- Det er rigtig dårlige nyheder, og det får selvfølgelig en betydning. Vi så under OL i Rio, at han skal være inde i det midterforsvar, for der er han rigtig dygtig. Det giver ro, og det giver tryghed, siger Lars Krogh Jeppesen.

Man erstatter ikke bare René Toft Hansen

Fraværet af René Toft Hansen må også få dybe panderynker frem hos landstræner Gudmundur Gudmundsson, der optakten igennem har lagt et stort ansvar hos stregspilleren.

- Han er ikke én, man bare erstatter. Han er blevet brugt meget i testkampene, og nu er han ikke med i den første kamp. Det er selvfølgelig en udfordring. Nu er der så andre, der må ind og tage hans rolle, og det bliver selvfølgelig Henrik Møllgaard.

- En spiller som Jesper Nøddesbo skal nok også indstille sig på, at han skal ind og spille lidt i midterforsvaret, så Henrik Toft og Møllgaard kan få lidt luft, siger Lars Krogh Jeppesen.

DHF har søgt dispensation

Håndboldeksperten kalder det altså alt andet end godt nyt, at René Toft ikke stiller til start i aftenens kamp. Han holder dog alligevel fast i troen på, at Tofts VM ikke nødvendigvis er overstået, før det overhovedet er begyndt.

- Man har kæmpet for at få skinnen godkendt, og nu har Dansk Håndbold Forbund (DHF) indsendt en dispensationserklæring til Det Internationale Håndboldforbund (IHF), og så håber man på, at man hurtigst muligt kan få ham med.

IHF er gået for vidt

Lars Krogh Jeppesen siger endvidere, at han regner med, at der bliver givet en dispensation, og at René Toft altså dermed får lov til at spille senere i turneringen. Han er træt af de mange IHF-regler, der også gav problemer for Maria Fisker ved kvindernes håndbold-EM i december. Det fjerner fokus fra dét, det hele rent faktisk handler om, mener han.

- Jeg synes, man er gået for vidt i de her sager. Lad os nu koncentrere os om det fantastiske ved spillet. Der er for mange sager, der handler om de her beskyttere. Jeg synes, det er tåbeligt, siger Lars Krogh Jeppesen.

I første omgang må landsholdet dog undvære THW Kiel-stregen, når Danmark i aften møder Argentina i holdets første kamp ved VM i Frankrig. Opgøret kan ses direkte på DR1 med optakt fra klokken 20.30.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter