Ekspert om slem skade til Kirkeløkke: ’Kæmpe streg i regningen for landstræneren’

Ifølge DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen er det et stort tab, at Niclas Kirkeløkke misser VM.

(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det bliver uden GOG-profilen Niclas Kirkeløkke, når det danske herrelandshold i januar skal spille verdensmesterskaberne i håndbold i Danmark.

Niclas Kirkeløkke har revet det bagerst korsbånd i venstre knæ over og er dermed ude af VM.

- Det må virkelig gøre ondt i ham. Det er en spiller, som har kæmpet med skader gennem flere perioder, og så er det også en kæmpe streg i regningen for landstræner Nikolaj Jacobsen. Det er en spiller, der var tiltænkt en stor rolle, og som skulle spille mange

minutter, siger DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

- Nu skal Nikolaj Jacobsen til at tænke sig rigtig godt om i forhold til, hvem der så får de her minutter, og hvordan han vil løse, at en nøglespiller ikke længere er til rådighed.

Skaden giver landstræneren store bekymringer, fordi Kirkeløkke med sin stærke venstre arm var udset som det klare førstevalg på højre back.

Den direkte erstatning i VM-truppen bliver Martin Larsen fra den franske klub Pays d’Aix, som Nikolaj Jacobsen fredag har udtaget.

Ifølge Lars Krogh Jeppesen er det dog en anden spiller, som står forrest i køen som erstatning på højre back.

- Den første i rækken er Nikolaj Øris, der har haft en rigtig god sæson for Bjerringbro Silkeborg. Man har set hvilke kvaliteter han har, men spørgsmålet er så, om han kan holde en hel slutrunde.

- Så der er Martin Larsen. Han skal ud og bevise sit værd overfor landstræneren. Det er en chance, han skal gribe, fordi ellers er Nikolaj Jacobsen nødt til at kigge andre veje.

Gør landstræneren det, kan det betyde, at han i stedet vil bruge en højrehåndet spiller på højre back – en løsning som kan give visse udfordringer, lyder det fra Lars Krogh Jeppesen.

- Han kan blive nødt til at overveje at spille med Mads Mensah eller Morten Olsen på højre back. Det bliver et anderledes spil, hvis du spiller med en højrehåndet højre back. Det bliver sværere at få kvalificerede afslutninger.

- Det vil kræve noget specielt af Nikolaj Jacobsen – at han rent strategisk laver om i sine tanker. Det er en hård nød at knække, når man tænker på, hvor kort tid der er til slutrunden, og hvor mange spilminutter, der var lagt op til, at Kirkeløkke skulle bidrage med, siger DR Sportens håndboldekspert.

Danmark spiller første kamp ved VM torsdag den 10. januar mod Chile.

Facebook
Twitter