Ekspertens bud: Her er fem kommende stjerner til håndboldlandsholdet

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, giver sit bud på de næste landsholdsstjerner.

Lars Krogh Jeppesens bud på fem kommende landsholdsstjerner. Fra venstre mod højre: Lasse Møller, Emil Nielsen, Niclas Kirkeløkke, Jacob Holm og Lasse Andersson.

I 2020 skal herrehåndboldlandsholdet både forsvare OL-guldet fra Rio de Janeiro i 2016 og spille EM, der afholdes i Norge, Sverige og Østrig. Det danske herrelandshold vandt i overbevisende stil det netop afholdte verdensmesterskab, så der er næppe brug for forstærkninger af truppen.

Selvom flere af de danske verdensmestre er oppe i årene, så vurderer DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen heller ikke, at der vil ske de store udskiftninger i truppen, men han synes, at der er stor konkurrence om pladserne og mange gode spillere at vælge mellem for landstræner Nikolaj Jacobsen.

Under VM-slutrunden spillede flere nye spillere sig ind på Nikolaj Jacobsens hold. Stregspillerne Anders Zachariassen og Simon Hald og fløjen Johan Hansen imponerede Lars Krogh Jeppesen, og han vurderer, at de er kommet for at blive. Men der står flere unge spillere klar og banker på for at få en plads i Nikolaj Jacobsens landsholdstrup, påpeger han.

1

Lasse Andersson (bagspiller, 19 landskampe, 24 år, FC Barcelona)

Lasse Andersson har været gennem et langt skadeforløb, hvilket blandt andet var årsag til, at han ikke blev udtaget til VM. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

- Kan han holde sig fri af skader, så er der ingen tvivl om, grundet hans kompetencer i begge ender af banen, at han kommer til at være en spiller på det danske landshold i fremtiden. Han har en enorm skudstyrke, både fra luften og jorden.

- Der er en grund til, at han blev hentet af FC Barcelona.

2

Niclas Kirkeløkke (bagspiller, 28 landskampe, 24 år, GOG - skifter til Rhein-Neckar Löwen til sommer)

Niclas Kirkeløkke missede VM på grund af en skade, som han fik kort før slutrunden. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Han har et slangehug af et skud, og han har et eksplosivt spil, men han kan også dække op i forsvaret. Der ligger et meget stort potentiale i ham. Løsningen på højrebacken på landsholdet fremadrettet hedder Niclas Kirkeløkke.

3

Jacob Holm (bagspiller, 14 landskampe, 23 år, Füchse Berlin)

Jacob Holm kæmper med Niclas Kirkeløkke til en landsholdstræning. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- En atypisk spiller, der har vanvittige kompetencer i mand-mod-mand spillet. Han har også et godt skud, men han er ikke lige så stor som flere af de andre spillere. En spiller, der er anderledes end de fleste andre, men bestemt en meget spændende spiller.

4

Emil Nielsen (målmand, 3 landskampe, 21 år, Skjern - skifter til Nantes til sommer)

Målmand Emil Nielsen skifter efter denne sæson fra Skjern Håndbold til franske Nantes. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Vi har set, hvad han kan præstere i den danske liga. Nu skal han til Nantes i den franske liga. Et skifte, som jeg er meget spændt på og måske også lidt nervøs for. Han kommer virkelig ud af sin comfort zone, og jeg glæder mig til at se, om han er klar til det. Men vi ved, at han har evnerne og kan stå store kampe, så det bliver spændende at følge ham.

5

Lasse Møller (bagspiller, 9 landskampe, 22 år, GOG)

Lasse Møller spiller til daglig i GOG. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Den kommende stjerne. Jeg er overbevist om, at hvis han havde kunne holde sig fri af skader, ville han have været en del af VM-truppen. Han spillede fantastisk i starten af sæsonen og gik så ud med en knæskade, som nok var grunden til, at han ikke kom med til VM.

- Fantastisk skud, fantastisk blik for spillet i så ung en alder, hurtig på benene. Han kan stadig arbejde med fysikken, men kan han fortsætte sin udvikling og gå fri af skader, så ligger der en meget stor fremtid for den her unge mand. Et af de allerstørste talenter, vi har lige nu. Han kan blive en meget komplet håndboldspiller.

Facebook
Twitter