Eksplosive backs og stærke forsvarsstyrmænd: Her er VM's næste verdensstjerner

Sportens slutrunder er den ultimative platform til at vise sig i verdens absolutte top. Her er de håndboldprofiler, der kan bryde helt igennem ved VM.

De har allerede vist sig frem på verdens bedste klubhold og i Champions League. En VM-slutrunde er alligevel stedet, hvor sportens største profiler skal løfte sig til det ultimative for at føre deres land til succes og sig selv til et allstar-hold.

Sammen med Rasmus Boysen giver vi dig overblikket over VM's mest lovende spillere. Boysen spiller selv ligahåndbold i Ribe-Esbjerg, driver flere håndboldhjemmesider og har hånd på alt, hvad der rører sig, i sporten.

Her er otte navne, du skal holde særligt holde øje med, og fire tidligere slutrundegennembrud.

1

Thiagus Petrus Santos

Der er altid store spørgsmålstegn ud for de ikke-europæiske hold ved en VM-slutrunde, men Brasiliens Thiagus Petrus Dos Santos har allerede vist sig frem blandt Europas bedste klubhold.

Han skiftede i sommer fra Pick Szeged i Ungarn til FC Barcelona, hvor han styrer forsvaret, og han anses som en af verdens bedste i mand-mand-forsvar.

- Han er blevet 29 år og spiller på et brasiliansk hold, der måske ikke når vildt langt i turneringen. Men han kan vise noget af turneringens bedste forsvarsspil og er også værdifuld for deres kontra, siger Rasmus Boysen, der håber, at Brasilien kan levere en overraskelse i turneringen.

2

Dika Mem

Betragtes som en af sportens største atleter med en enorm eksplosivitet. Han er en af flere venstrehåndsspillere i Frankrigs bagkæde og kan både fungere som højre back og som playmaker.

- Jeg tror, han måske får en endnu større rolle, nu hvor Nikola Karabatic er ude for Frankrig. Han viser lige nu i Barcelona, at han også kan styre spillet, siger Rasmus Boysen.

Dika Mem fik først en håndbold i hånden som 13-årig, men debuterede bare fire år senere i den franske liga. I dag er han en af verdens hurtigste håndboldspillere og kan både sætte fart i det etablerede angrebsspil og i den frygtindgydende franske kontra. En oplagt kandidat som turneringens mest værdifulde spiller.

3

Jannik Kohlbacher

Man må altid have forventninger til et tysk landshold på hjemmebane. Tyskerne vandt EM i 2016, mens deres seneste VM medalje var guldet i 2007 – på hjemmebane. Værtsnationen er stærkt besat over hele banen med profiler fra den hjemlige Bundesliga. Især stregspillerne virker frygtindgydende med Jannik Kohlbacher som den stærkeste offensivt.

- Han screener godt, og rykker godt rundt på forsvaret. De har to andre stregspillere fra Kiel med i truppen, der dækker bedre op, men offensivt er han stærkest, og han bliver en vigtig brik, hvis værtsnationen skal langt til slutrunden, forudser Rasmus Boysen.

Til daglig bliver han forkælet med indspil af blandt andre Mads Mensah Larsen i Rhein Neckar Löwen.

4

Alex Dujshebaev

Dujshebaev har været et stort håndboldnavn i 25 år. Den kirgisisk-fødte far Talent Dujshebaev vandt VM med Rusland i 1993, inden han blev nationaliseret Spanier.

Sønnerne Daniel og især Alex har arvet farens talent. Han har længe stået som en af verdens bedste højre backs med rappe fodskifter og næsten ufattelige færdigheder i sin afslutninger.

- Han er en af verdens bedste individuelt, men han har lagt mere til sit spil i forhold til at gøre sine medspillere bedre, mener Rasmus Boysen.

Dujshebaev har tidligere vundet Champions League med Vardar Skopje og spiller nu hos farmand i polske Kielce. Spanien vandt EM sidste år, og med en skade til holdets anden højre back Eduardo Gurbindo hviler meget på Alex Dujshebaev.

5

Albin Lagergren

Han bliver kaldt årets køb i den tyske Bundesliga, hvor han er gået direkte ind på et godt Magdeburg-hold.

Sverige kommer til slutrunden med en lidt overraskende finaleplads fra sidste års EM, men med Kim Andersson tilbage på holdet, ser de blågule igen ekstremt spændende ud. Netop Kim Anderssons comeback kan ifølge Rasmus Boysen give Lagergren de nødvendige korte hvil i kampene.

- Han er en spiller, der kan nå verdenstoppen, og det kan godt blive i den her slutrunde. Hans vurderinger offensivt og i kontrafasen er virkelig gode, siger han.

Sverige stiller til VM med et yderst alsidigt mandskab af spirende talent og etablerede stjerner. Jim Gottfridtson blev turneringens spiller ved seneste slutrunde, og samme gennembrud kan vente Albin Lagergren i år.

6

Richard Bodo

Venstrebacken fra Pick Szeged er måske verdens bedste skytte lige nu. Men han har de senere år udviklet sit spil til at også at kunne finde sammen med stregen.

Ungarn er et af de hold, Danmarks landstræner Nikolaj Jacobsen frygter i vores halvdel af turneringen, efter de blandt andet slog Slovenien ud i kvalifikationen.

Bodo kan ifølge Boysen få sit store internationale gennembrud ved VM. Blandt andet i samspil med klubkammerat Bence Banhidi. Pick Szeged vandt sidste sæson både pokalturneringen og ligaen i Ungarn, hvor Veszprem tidligere har domineret stort. De har allerede gjort ondt på Skjern i denne sæsons Champions League og anses som et hold, der kan nå blandt Europas fire bedste klubhold i Final 4.

7

Magnus Landin

Med håndboldhånden på hjertet rammer Danmarks venstrefløj måske ikke turneringens allstar-hold, men han kan blive en vigtig brik for landsholdet både defensivt og offensivt, mener Rasmus Boysen.

- Forsvarsmæssigt kan han både dække back og offensivt 5+1, og de defensive kompetencer gør, at han kan tage et skridt højere op internationalt. Kontrafasen har tidligere været et dansk kendetegn, og det er blevet dårligere de senere år. Hvis man skal tilbage, får Landin også en stor rolle, mener han.

Magnus Landin er i år blevet klubkammerat med storebror Niklas Landin på verdens måske største klubhold, THW Kiel. Han er blevet mere stabil og er gået direkte ind på et hold, der har været presset og har haft problemer med at finde deres niveau.

Mens han er blevet klart førstevalg i Kiel, er spørgsmålet, om han kan vippe startpladsen på landsholdet fra Casper U. Mortensen.

8

Luka Cindric

På sine bedste dage en af verdens mest seværdige håndboldspillere. Den vævre kroat har allerede vist sit enorme topniveau på både klubplan og landshold, og han er manden, der skal føre Kroatien tilbage til toppen af håndbolden.

Kroaterne skal finde sig selv efter et større generationsskifte, men har store, farlige skytter i Stepančić og Mamic. Sammen med Domagoj Duvnjak er Luka Cindrić manden, der skal skabe fart og sætte sine dygtige medspillere op.

Arven efter Ivano Balić hænger på Luka Cindrić.

9

Fire tidligere slutrundegennembrud

  • Ludovic Fabregras, Frankrig (VM 2017) Der er mange om buddet på det franske hold, men den blot 20-årige stregspiller strålede over de andre ved VM på hjemmebane. Stærkt i begge ender af banen og med en rigtig stor rolle for holdet, der gik hele vejen. Siden har han vundet Champions League med Montpellier og er blevet en profil i Barcelona, men startskuddet kom her. (Foto: THILO SCHMUELGEN © Scanpix)
  • Jim Gottfridsson, Sverige (EM 2018) Han har været på vej i flere år, men ved seneste slutrunde fik han vist, at han er blandt verdens bedste. Flensburg-spilleren førte overraskende Sverige til en finale, og blev fortjent kåret som turneringens mest værdifulde spiller (MVP). (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Sander Sagosen, Norge (EM 2016) Slutrunden i Polen var en eventyrlig rejse for Norge, der blev anført af purunge Sander Sagosen. Aalborg Håndbold havde set talentet, Sagosen var en strålende profil i den danske liga og havde Champions League erfaring med nordjyderne. Hoppet til den internationale scene kom ved EM 2016, hvor han fik plads på slutrundens allstar-hold. Året efter førte han Aalborg til et dansk mesterskab og røg til verdens største klubhold, PSG. (Foto: MARKO DJURICA © Scanpix)
  • Mikkel Hansen, Danmark (VM 2011) Den langhårede danske venstreback fik egentlig sin slutrundedebut som 20-årig fire år tidligere. Mange herhjemme mindes uden tvivl også hans afgørende scoring på frikast efter tid ved OL i 2008. Men hans bedste slutrunde for Danmark er stadig VM 2011, hvor Danmark nåede finalen mod Frankrig. Med 68 mål blev han turneringens topscorer og ramte allstar-holdet. Talentet havde allerede været i Barcelona og spillede nu i stærke AG København, men det var her hele verden tænkte ”wow!”. (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)
1 / 4
Facebook
Twitter