En ekstra VM-gul(d)erod – Danmark klar til OL i Tokyo

Udover titlen som verdens bedste kan de danske håndboldherrer glæde sig over at være kvalificeret til OL 2020.

(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Når de danske håndboldherrer i dag lader sig hylde på Rådhuspladsen i København, kan de udover det første VM-guld nogensinde også glæde sig over udsigten til en af de helt store begivenheder.

Sejren på 31-22 over naboerne fra Norge sikrede nemlig ikke bare VM-guldet, men også en direkte plads ved OL 2020, der afholdes i Tokyo.

Verdensmestrene kvalificerer sig således direkte til OL-turneringen, og Danmarks håndboldherrer er dermed klar som den blot anden nation til den store begivenhed om halvandet år. Japan er som værtsnation også garanteret en plads i turneringen.

Det betyder samtidig også, at Danmark får muligheden for at forsvare det OL-guld, holdet vandt ved det seneste OL i Rio i 2016.

Seks andre VM-deltagere kæmper også om en plads

Danmark er altså det eneste hold, der er garanteret en plads gennem den netop overståede VM-turnering. Men seks øvrige deltagere fra VM har også muligheden for at gøre Danmark og Japan selskab.

Holdene på placeringerne to til syv er således klar til OL-kvalifikationen. Og her skal Norge, Frankrig, Tyskland, Sverige, Kroatien og Spanien fordelt på tre forskellige kvalifikationsturneringer dyste mod andre endnu ikke kvalificerede lande om i alt seks billetter til Tokyo.

Udover kvalifikationsturneringen er det også muligt for nationerne at spille sig til OL gennem kontinentale mesterskaber. Med andre ord er det sikkert, at de asiatiske mestre samt de panamerikanske mestre anno 2019 samt europamestrene og de afrikanske mestre anno 2020 er direkte kvalificeret.

Alle Danmarks håndboldkampe under OL i Tokyo 2020 bliver sendt direkte på DR1.