Gode nyheder fra håndboldherrernes skadesproblemer: ’Øris kommer til at spille igen’

Skader har fulgt de danske håndboldherrer, lige som sejre har gjort det. Nu er der gode nyheder om Nikolaj Øris.

Nikolaj Øris er sluppet billigere, end man kunne frygte i forhold til den skade, han pådrog sig i kampen mod Norge. (Foto: Srdjan SUKI © Scanpix)

Landstræner Nikolaj Jacobsen kan se på Danmarks fire første kampe ved VM-slutrunden med et smil, når han kigger på resultaterne. Men lige så snart han kigger ned på holdkortet, er situationen anderledes.

Håndboldherrerne er nemlig løbet ind i den ene skade efter den anden. Senest kunne landstræneren på dagens pressemøde fortælle, at forsvarsgeneralen René Toft Hansen ikke kommer til at spille mere ved VM.

Men Nikolaj Jacobsen havde også gode nyheder. For modsat René Toft Hansen er Nikolaj Øris sluppet billigere fra sin skade i torsdagens storkamp mod Norge. Det var ellers en skade, som holdt ham ude af hele anden halvleg.

- Jeg er ikke nervøs for, om han kan spille, men det bliver nok ikke, som vi har set i de første fire kampe, hvor han næsten har spillet fuldtid, forklarer Nikolaj Jacobsen på pressemødet.

Til stede var også Nikolaj Øris selv, som kunne sætte lidt ord på, hvad der egentlig skete, siden han slet ikke var en del af holdet i anden halvleg.

- Jeg fik et lille riv i det venstre baglår i første halvleg, så nu venter vi lige og ser, hvordan det føles. Jeg skulle lige finde ud af, hvad det egentlig var, og det var heller ikke så slemt, for jeg spillede lidt videre efter det, forklarer Nikolaj Øris.

- Jeg ville bare gerne ind på banen igen, men forhåbentlig kommer der flere kampe, som man gerne vil være en del af, så det var nok fornuftigt at holde mig ude, lyder det fra den danske højreback.

Så skal der testes

Derfor går håndboldherrerne nu ind i en periode, hvor tiden skal ses lidt an. Hvordan reagerer Nikolaj Øris’ baglår på de fysiske prøvelser til træning, og derfra kan man vurdere, hvor meget han skal spille i mellemrunden.

- Vi skal lige have tjekket op på Øris. Ikke så meget på, om han kommer til at spille igen, fordi det regner vi med, men mere så vi får belastet hans baglår et passende antal minutter, så det ikke ryger op igen. Vi vil gerne kende skadens omfang, forklarer Nikolaj Jacobsen.

Danmark har umiddelbart ikke et direkte alternativ til Nikolaj Øris på venstrebacken, da han er den eneste skytte, der er venstrehåndet. Men i går brugte landstræneren Mads Mensah på den position, og de to kender hinanden fra deres arbejde i Rhein-Neckar Löwen.

- I går så vi, at Mads Mensah kom ind og løste det rigtig fint. Mig og Mads kender hinanden rigtig godt, hvilket er en fordel, så jeg kan videregive nogle informationer rigtig hurtigt, forklarer Nikolaj Jacobsen.

Danmarks næste kampe er lørdag aften klokken 20.15 mod Ungarn. Det er en kamp, som vi sender på DR1.

Facebook
Twitter