Hansens far: ’Det bedste jeg har set fra Mikkel’

Mikkel Hansens far Flemming er stolt af sin søns og holdets præstationer ved VM, som han selv fulgte fra tilskuerrækkerne i Herning.

Mikkel Hansen er opvokset med en far, som også foldede sig ud på håndboldbanerne. (Grafik: Vibeke Kjær Lund).

Han ved selv, hvad det drejer sig om.

Flemming Hansen nåede i sin egen karriere at spille 120 landskampe, og han har fulgt de nykårede verdensmestres præstation med stor fornøjelse.

Og selvom han har set sin søn vinde både EM- og OL-guld efter adskillige storkampe, var årets slutrunde alligevel noget særligt.

Er dette VM det bedste du har set fra Mikkel?

- Ja, det synes jeg faktisk. Han gjorde det også godt ved VM i 2011 i Sverige, men det her er toppen. Præstationen blev leveret med en ro og en stor tro på, at det her kan vi altså klare sammen.

- Vi har vidst, at han har det niveau, men at finde det frem, når det er allervigtigst, er jo det, sport i bund og grund handler om. At kunne præstere på ens topniveau, når det er vigtigt. Det gjorde han flot!

Flemming Hansen havde selv en flot håndboldkarriere og spillede 120 landskampe. Her ses han i aktion mod Island. (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

Flemming Hansen er i bund og grund lidt tilbageholdende med at fremhæve sin søn: Han understreger vigtigheden af det danske kollektiv.

- Jeg er stolt og rigtig glad på den her gruppes vegne. Jeg ved om nogen, hvor meget der er sat til side for, at det skulle gå op i en højere enhed. Når så forløsningen kommer, og det, man har kæmpet for, bærer frugt, så bliver det en stor solstrålehistorie. Helt fantastisk, siger Flemming Hansen.

- Alle i gruppen har kendt deres roller, og så har jeg været imponeret af den entusiasme og vildskab, som holdet har spillet med. Når man selv har været en del af gamet, kan man kun blive rørt over det. Det var sgu flot!

Mikkel Hansen selv gjorde det mere eller mindre umuligt at pege på andre kandidater til turneringens bedste spiller, og hans forrygende slutrunde blev spillet med en nyvunden titel som far i bagagen.

Derfor fik den danske håndboldstjerne også lov til at forlade landsholdslejren og komme hjem til sin kæreste og søn efter hver kamp.

- Jeg har kunnet mærke, at det var en glad Mikkel. Det var kæmpestort for ham at blive far, som det jo er for alle forældre. Den forståelse Nikolaj (Jacobsen, red.) har vist for situationen, og den frihed Mikkel har fået til også at se sin kæreste og sin nyfødte søn, har gjort det hele til en stor optur for ham, fortæller Flemming Hansen.

- Jeg har stor respekt for, hvordan familieforøgelserne er blevet tacklet i landsholdslejren, for det er selvfølgelig noget, der fylder. Men det er også noget, som kan give vinger, og det synes jeg, at man så tydeligt. Jeg synes virkelig, at hele holdet spillede med overskud.

Flemming Hansen, der til daglig er politibetjent, holder mandagen fri for at nyde triumfen. Han var selv til stede til alle Danmarks kampe og oplevede den dominerende finalesejr over Norge i Boxen i Herning.

- Det var en folkefest uden lige. Jeg synes, det er blevet til hele Danmarks hold. Spillerne giver noget igen og er gode til at tage tiden til at skrive autografer til børnene.

Følg hyldesten af de danske verdensmestre direkte fra klokken 15.30 på DR1 og dr.dk.