Har håndboldforbundene tabt sutten? Fem tåbelige sager om "regelbrud"

Sagen om René Toft Hansens ulovlige albueskinne er én blandt mange i håndboldsporten.

Maria Fisker måtte meget igennem med sit pandebånd under EM i Sverige i december 2016. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

René Toft Hansen kommer ikke på banen i Danmarks VM-åbningskamp mod Argentina, fordi det internationale håndboldforbund (IHF) har erklæret hans albueskinne for ulovlig.

Nyheden kom mindre end 24 timer før kampstart i Paris og griber derfor forstyrrende ind i forberedelserne til opgøret.

- Det er skammeligt for vores sport, at vi igen er havnet i sådan en situation, siger Michael Sahl, der er direktør for Håndbold Spiller Foreningen.

Men desværre har vi tidligere set lignende sager inden for håndboldsporten. Vi har fundet fem eksemplarer.

1. Maria Fiskers pandebånd

Det er ikke mere end en måned siden, at der var problemer med Maria Fiskers pandebånd ved kvindernes EM i Sverige.

Fysioterapeuterne på det danske hold nåede dog i al hast at lave et alternativt pandebånd, som blev godkendt af det europæiske håndboldforbund (EHF), så hun kunne være med i åbningskampen mod Montenegro.

2. Strømper og ankelbeskyttere

Ved kvindernes EM i december var der også bøvl med strømperne og ankelbeskytterne. Kort før den første kamp mod Montenegro måtte danskerne sætte hvidt tape henover de sorte ankelskinner for at tilfredsstille arrangørerne.

Og til den anden kamp mod Ungarn tog danskerne konsekvensen af de nye regler og skiftede til sorte strømper, da de ikke måtte spille med hvide strømper og sorte ankelbeskyttere. Alt skulle være hvidt.

3. Nej til regnbuefarvede anførerbind

Ved EM i herrehåndbold i Polen sidste år var der polemik omkring anførerne fra Sverige, Island og Norge, som fik forbud af det europæiske håndboldforbund (EHF) mod at spille med et regnbuefarvet anførerbind, der skulle være en støtteerklæring til homoseksuelle.

Der blev spekuleret i, at EHF helst så, at håndboldturneringen ikke påkaldte sig vrede fra den nye polske regering, der siden valget i efteråret havde trukket landet i en mere konservativ retning. Et af regeringspartierne ønskede at forbyde ægteskaber mellem personer af samme køn.

4. Endnu et pandebånd

Bjerringbro-Silkeborgs målmand, Søren Rasmussen, har også haft problemer med et pandebånd.

I november sidste år fik han først grønt lys af EHF til at spille med et pandebånd hjemme mod Barcelona. Men den tilladelse blev efterfølgende overrulet af det internationale håndboldforbund (IHF).

5. Australiens udelukkelse fra VM

Femte eksempel kommer fra Australien, der blev udelukket fra VM i Qatar i 2015.

Det var yderst kontroversielt, da IHF besluttede, at Tyskland skulle have en VM-plads på bekostning af netop Australien. IHF havde droppet Australien til slutrunden, fordi landet ikke levede op til flere kriterier som blandt andet lød på, at Oceanien ikke længere havde et anerkendt kontinentalforbund.

Det betød, at Tyskland kom med i VM-lodtrækningen i nederste og svageste seedningslag og endte i gruppe med Danmark.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter