Hvem møder Danmark i 1/8-finalen? Her er scenarierne

Det ligner chilensk modstand i 1/8-finalen for Danmark, men det kan der blive ændret på.

Lasse Svan og kompagni må vente til de sene aftentimer, før de finder ud af, hvem de møder i 1/8-finalen på søndag. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er mange mulige scenarier i spil forud for dagens kampe ved VM-slutrunden i Frankrig. Én ting er sikkert – Danmark slutter etter i gruppe D, og det betyder, at modstanderen i 1/8-finalerne søndag bliver holdet, der slutter på fjerdepladsen i gruppe C.

Men hvem gør så egentlig det?

Lige nu ligner det, at det bliver Chile, men der er mange mulige scenarier i spil i eftermiddag og i aften, hvor først Chile møder Saudi Arabien, inden Ungarn og Hviderusland tørner sammen. Og der kan virkelig blive vendt op og ned på gruppens fire nederste hold.

Det mest sandsynlige – Danmark møder Chile

Chile er favorit til at slå Saudi Arabien, mens Ungarn er det samme til at slå Hviderusland. Og lad os nu antage, at VM fortsætter med at levere et begrænset antal overraskelser, og at de to favoritter vinder. Så ender Ungarn som treer med seks point, mens Chile napper fjerdepladsen med fire point - og dermed et 1/8-finaleopgør mod Danmark.

Chile bliver også Danmarks modstander med et enkelt point mod Saudi Arabien, så længe Hviderusland ikke slår Ungarn. Chile er nemlig bedre indbyrdes efter at have slået Hviderusland i den første kamp.

Sidste mulighed for at Chile bliver modstanderen, er, at Ungarn bliver sorteper. Det sker, hvis Chile vinder over Saudi Arabien, og Hviderusland samtidig vinder med mindst syv mål over Ungarn. I så fald vil Ungarn have den dårligste målscore de tre hold imellem, mens Hviderusland slutter treer og Chile fire.

Det mindre sandsynlige – Danmark møder Saudi Arabien

Danmark kan faktisk også ende med at skulle op imod upåagtede Saudi Arabien, hvis de leverer et mirakuløst comeback på gruppespillets sidstedag og henter landets to første VM-point. Slår Saudi Arabien Chile med mindst tre overskydende mål, mens Hviderusland taber til Ungarn, så står oliestaten overfor Danmark i 1/8-finalen. I så fald ender både Hviderusland, Chile og Saudi Arabien på to point, men her med Chile på minus fire i indbyrdes målscore, Hviderusland på minus ét, og Saudi Arabien på nul.

Det meget usandsynlige – Danmark møder Hviderusland

Chile taber en smule overraskende til Saudi Arabien, og er derfor afhængige af, at Hviderusland ikke får point mod Ungarn. Det gør Hviderusland dog. Kampen ender uafgjort, og Chile slutter derfor sidst i gruppen efter Saudi Arabien. Begge med to point, mens Ungarn med fem point slutter som nummer tre og Hviderusland med tre point nummer fire.

Det utopiske – Danmark møder Ungarn

Chile kan faktisk også komme helt ud af ligningen som en potentiel nummer fire, hvis Hviderusland vinder med præcis fem mål i aftenens opgør mod Ungarn. I så fald kan Chile således slet ikke gå videre. Chile har i det indbyrdes regnskab med Ungarn og Hviderusland en samlet målscore på minus ét. Hviderusland har minus fire, mens Ungarn har plus fem.

Vinder Hviderusland med fem, ender de altså med en indbyrdes målscore på plus ét, Ungarn på nul og Chile på minus ét – og holdene vil derfor placere sig således:

3: Hviderusland 4: Ungarn 5. Chile

Så kære danske håndboldfans. Hav lommeregneren klar, når der senere i dag er gang i hallen. Chiles opgør mod Saudi Arabien kan i øvrigt ses på TV2 Sport med kampstart klokken 14.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter