Jesper Nøddesbo: Ikke mange år tilbage på landsholdet

Jesper Nøddesbo er tredjevalg på stregen på det danske VM-hold. Den rolle accepterer Nøddesbo, der kan se ende på sin tid på landsholdet.

Jesper Nøddesbo har udsigt til ringe spilletid i Frankrig. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Det er ikke meget spilletid, Jesper Nøddesbo har fået på det danske VM-hold træningskampene op til slutrunden i Frankrig.

Og den 36-årige Barcelona-spiller er da også realistisk om sin rolle på holdet under VM i Frankrig.

- Jeg er klar over, at jeg ikke er en af dem, der får allermest spilletid, men jeg skal have fokus på, at den spilletid, jeg får, bliver kvalitetsmæssig i top, siger Nøddesbo.

- Realistisk set er min rolle, at jeg står bag brødrene Toft (Henrik og René, red.) og skal bakke dem op, hvis de kommer i problemer. Og ellers bare holde mig klar, hvis der er brug for mig, siger Nøddesbo.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson vil ikke afsløre sine planer med Nøddesbo. Islændingen er glad for, at han har tre streg-spillere at kunne benytte sig af.

- Jesper er en spiller med stor erfaring, dygtig på stregen og har gjort det godt i angrebet. Vi har tre stregspillere, og alle kommer til at få deres opgaver. To af dem spiller begge i forsvar og angreb, og det kan Jesper også, så det er godt at have ham, med, siger landstræneren.

Fedt at være med

På trods af udsigten til ringe spilletid, nyder Jesper Nøddesbo dog stadig at være med landsholdet til slutrunderne. Han kan også se, at det lakker mod enden.

- Jeg synes stadig, det er fedt at være med, fordi vi har et godt landshold, og det er gode fyre at spille sammen med. Og så har vi jo mulighed for at vinde medaljer, siger han og fortsætter:

- Det er nu, jeg har mulighed for det. Der er ikke mange år tilbage i mig her på denne front, så jeg nyder den tid, jeg har tilbage.

Og den tid skal i Frankrig bruges på at vinde guld.

- Et godt VM vil være en guldmedalje. Det er det ypperste, det vi alle går efter. Men vi må se, hvordan slutrunden udvikler sig, og hvad der bliver realistisk, siger Nøddesbo.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve