KARAKTERER Store danske præstationer i perfekt VM-åbning

Lars Krogh Jeppesen var imponeret over en bred kam i Danmarks storsejr over Argentina.

(© Scanpix/DR Sporten)

De danske håndboldherrer åbnede VM-slutrunden med en sikker sejr over Argentina på 33-22.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen så flere store danske præstationer i den flotte åbning på mesterskaberne i Frankrig.

Niklas Landin: 5

Anføreren stod de første tre kvarter af kampen i det danske mål. Og han gjorde det glimrende. Med en redningsprocent på 48 overstrålede han totalt sine argentinske kollegaer i målet. Fremragende præstation.

Jannick Green: 2

Magdeburg-keeperen afløste Niklas Landin midt i anden halvleg, men fik ikke fat i meget. At Green kun havde en redning på seks afslutninger, skyldtes dog også et forsvar, der ikke hjalp sidsteskansen nævneværdigt.

Mads Mensah: 5

Altmuligmanden spillede hele første halvleg på højre back, hvor han gjorde det godt i offensiven med tre scoringer. I defensiven tog Mensah gennem hele opgøret et kæmpe slæb, og han har virkelig udviklet sig til at blive en af Gudmundur Gudmundssons nøglespillere.

Casper U. Mortensen: 3

Fik de første 30 minutter på venstrefløjen, hvor han scorede to gange på tre forsøg. Begik et halvdumt straffekast mod første halvlegs slutning.

Jesper Nøddesbo: 3

Nøddesbo fik i fraværet af René Toft masser af spilletid i det danske midterforsvar. Her havde han dog som kollegaerne Møllgaard og lillebror Toft til tider sine vanskeligheder med de rapfodede argentinere. I offensiven blev det til to sjældne missere i træk, men også to scoringer.

Lasse Svan: 5

Den lynhurtige højrefløj spillede en rigtig flot første halvleg og kvitterede med fem scoringer. Kun enkelt afbrænder og en halvsøvnig forsvarsaktion trækker en lille smule ned.

Hans Lindberg: 5

Spillede hele anden halvleg på højrefløjen. Fejlfri i offensiven, hvor det blev til fire scoringer på fire forsøg og et tilkæmpet straffekast. Stor ros til Lindberg for at komme ind fra bænken og levere en 100% indsats.

Henrik Møllgaard: 3

Fik vist sine offensive kvaliteter op ad banen med mål og assists. Gjorde det udmærket i defensiven, men måtte et par gange se sig snydt af de hurtige argentinere. To udvisninger trækker også lidt ned.

Kasper Søndergaard: 2

Fik som en af de få danskere ikke stemplet ind i kampen. Blev kun brugt i offensiven i anden halvleg, hvor han manglede fart og gennemslagskraft. Havde kun to afslutninger i kampen, som begge var læst af den argentinske keeper. Bidrog dog med et par fine assists.

Henrik Toft: 4

Fik løst sin forsvarsopgave godt og fik igen bevist, hvor stærk han er i mand-mand-duellerne. Scorede på begge sine afslutninger.

Mikkel Hansen: 5

Igen en nydelse at følge Mikkel Hansen. Fantastisk skudkraft og hans vidunderlige blik for spillet op ad banen og i spillet seks mod seks gør ham til noget specielt. Spiller med masser af overskud og positiv attitude. Dansk topscorer med 6 mål på 8 forsøg.

Morten Olsen: 4

Beviser endnu en gang, at han tilfører fart og idéer til det danske angrebsspil. Viste i glimt sit store skudrepertoire. Scorede to gange på fire forsøg.

Michael Damgaard: 2

Virkede alt for utålmodig i sit angrebsspil, da han endelig kom på banen. Ville for meget på for kort tid, hvilket resulterede i dårlige afslutninger og tekniske fejl.

Lasse Andersson: 4

Fik vist sin berettigelse i den danske defensiv, hvor han var aggressiv og bevægelig. Krydrede indsatsen med to scoringer i slutningen af kampen.

Magnus Landin: 5

Stærk i defensiven og fantastiske finesser i det danske angrebsspil, hvor det blev til fire scoringer på ligeså mange forsøg. Fremtidens mand på den danske venstrefløj.

Gudmundur Gudmundsson: 5

Det danske hold virkede utrolig godt indstillet på det specielle argentinske spil - både defensivt og offensivt. Fik samtlige 15 spillere på banen og Gudmundur skal også roses for den måde det danske hold gik på banen på. Både i forhold til indstilling og attitude.

FacebookTwitter