Kroatien klager officielt over dansk par: Men dommer-duoen er upåvirket

Den kroatiske lejr har nu officielt klaget over to danske VM-dommere.

De danske VM-dommere Mads Hansen og Martin Gjeding er forsidestof i de kroatiske medier i disse dage, efter duoen mandag aften dømte mellemrundekampen mellem Tyskland og Kroatien.

Den kroatiske lejr var rasende på danskerne efter opgøret, hvor de følte sig bortdømt. Især en situation kort før tid fik Balkan-temperamentet til at koge over, og det medførte hårde beskyldninger mod Hansen og Gjeding fra den kroatiske træner Lino Cervar og flere andre repræsentanter fra holdet.

Se situationen her:

Men det var ikke kun den ene episode, som danskerne vurderede helt forkert i kampen. Ifølge kroaterne var der hele 10 situationer i opgøret, hvor Balkan-nationen følte sig bortdømt, og som fik stor indflydelse på kampens resultat.

Derfor har det kroatiske håndboldforbund indsendt en officiel klage til det internationale forbund, og som bevismateriale har de indsendt en video med de 10 episoder, som det kroatiske håndboldforbund også har lagt på deres officielle Facebook-side.

- De fejl var afgørende for, at vi tabte. Vi vil gerne undgå, at det her sker igen i fremtiden, og derfor har vi indsendt klagen. Det her er et nederlag for håndbolden, siger præsidenten for det kroatiske forbund, Tomislav Grahovac, til de kroatiske medier.

Se de 10 episoder her:

Dermed er det en sag og mediestorm, der ikke ser ud til at stoppe lige foreløbigt. Men det er ikke noget, som fylder det helt store hos Mads Hansen og Martin Gjeding.

- Vi vil selvfølgelig helst undgå, at der bliver talt om os, når kampen er slut. Det er ikke os, der skal være i fokus. Men når man siger ja tak til dette job, så er det er en præmis, at aktører kan være utilfredse med vores beslutninger. Virvaret påvirker dog hverken mig eller Martin synderligt, siger Mads Hansen og tilføjer:

- Hvis vi på forhånd ikke brød os om, at der var nogen, der ikke altid var enige i de afgørelser, vi træffer – så skulle vi have lavet noget helt andet.

Duoen erkendte efter opgøret over for TV2 Sport, at den meget omtalte episode få minutter før tid, hvor Kroatien blev straffet med en angrebsfejl, var en fejlkendelse fra danskernes side.

Det fastholder Hansen og Gjeding også i dag og understreger samtidigt, at parret ikke fokuserer på alt det, der foregår i medierne. Det vigtigste for dem er at lære af deres fejl.

- Vi er selvfølgelig meget ærgerlige over, når vi laver fejl, der får stor betydning. Vi er ekstremt ærekære omkring vores job, ligesom spillerne og trænerne er for deres. Det ærgrer os da meget, at vi er endt i denne situation.

- Men for os handler det ene og alene om, hvad vi kan gøre bedre i næste kamp – uanfægtet, hvad der sker omkring os. Vi holder udelukkende fokus omkring den næste opgave, siger han.

Kroaternes cheftræner, Lino Cervar, var meget hård i sin kritik af den danske dommerduo. (Foto: Friedemann Vogel © Scanpix)

Men kan du forstå, at kroaterne har reageret, som de har gjort?

- Jeg har fuld forståelse for, at elitesport er fyldt med følelser og passion. Jeg har den fuldeste respekt for, at alle ønsker at yde den bedste præstation på banen. Men den konkrete situation har jeg ikke en holdning til.

Selvom det danske par ikke føler sig påvirket af hele virvaret, så indrømmer Mads Hansen dog, at det betyder meget for dem, at præsidenten for det internationale håndboldforbund, Hassan Mustafa, hurtigt var ude i medierne og støtte duoen.

- Det betyder rigtig meget. Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke betød noget. Jeg er selvfølgelig meget glad for, at en forkert afgørelse ikke er ensbetydende med, at vi ikke har opbakning fra det internationale håndboldforbund, siger han.

Mads Hansen og Martin Gjeding ved endnu ikke, om de får flere kampe ved denne slutrunde. Det bliver afgjort efter aftenens kampe, om danskernes præstationer har været gode nok til at blive belønnet med flere opgør på den allerstørste scene.

--------

Facebook
Twitter