KROGHS KARAKTERER Topkarakter til to spillere: Intet mindre end fremragende

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen er imponeret af især to spillere i storsejren over Chile.

Danmarks håndboldherrer startede VM-slutrunden på hjemmebane med en suveræn sejr over miniputterne Chile på 39-16.

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, kommer her med sin vurdering af de danske spilleres præstationer.

Nikolaj Jacobsen - 7

Landstræner Nikolaj Jacobsen var til tider rigtig glad under kampen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Et fokuseret og aggressivt dansk hold blæste fuldstændig Chile omkuld i første halvleg. Frem for alt spillede det danske hold med en fart, som man ikke havde set længe.

Den del skal landstræneren selvfølgelig have ros for. Han skal også have ros for at give spilletid til alle spillere og få mange spillere ind i turneringen.

Magnus Landin - 4

Han fik anden halvleg på den danske venstre fløj, men spillede aldrig en stor rolle. Han scorede på den ene afslutning, han fik.

Casper U. Mortensen - 12

Det er sjældent, at man kan give karakteren fremragende til en spiller, som kun får 30 minutter på banen, men ikke desto mindre er det den karakter, som den danske venstre fløj skal have. Casper U. Mortensen spiller med en kæmpe selvtillid, træfsikker med otte mål på otte forsøg og er fræk som en slagterhund. Han var kampens spiller og en nydelse at se på.

Nikolaj Markussen - 7

Den danske venstreback viste i glimt sit store potentiale og sin enorme skudkraft. Han scorede tre mål på fem forsøg, havde fem assister, men lavede også to tekniske fejl.

Rasmus Lauge - 10

Rasmus Lauge scorede fire mål mod Chile. (Foto: Srdjan SUKI © Scanpix)

Den danske playmaker og styrmand spillede med en fart og beslutsomhed, som var en fryd for øjet. Han spillede 15 minutter og 48 sekunder, men fik alligevel markeret sig med fire mål og to assister.

Anders Zachariassen - 4

En relativt anonym kamp af den danske stregspiller, der scorede ét mål på ét forsøg.

Lasse Svan - 7

Han spillede første halvleg som højre fløj, hvor han var aggressiv og havde god fart i benene. Han scorede fire mål på fem forsøg og fik endda også noteret sig for to oplæg. God kamp af en danske højre fløj.

Hans Lindberg - 4

Lidt for mange fejl både offensivt og defensivt. Fik alligevel scoret tre mål på fire forsøg.

Henrik Møllgaard - 7

Den spiller hos Danmark med flest minutter - nemlig 36. Han leverede en god indsats i den danske defensiv, hvor han sjældent tabte dueller. Han spillede en god kamp på en lidt billig baggrund.

Mads Mensah - 4

Den eneste dansker, som ikke kom på scoringstavlen, men han bidrog alligevel i det danske angrebsspil med god afleveringer og et godt blik for spillet. Han lavede fire oplæg.

Mikkel Hansen - 10

Mikkel Hansen var tilbage i truppen for Danmark, efter han blev far for et par dage siden. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Dejligt at se Mikkel Hansen tilbage på banen, efter han er blevet far. God fart i benene både på venstre og højre back, hvor det blev til syv mål på otte afslutninger.

Morten Olsen - 02

Han fik scoret to mål i kampen, men manglede i flere situationer fart, hvilket resulterede i for mange tekniske fejl.

Nikolaj Øris - 4

Han fik ikke sat det aftryk på kampen, som man kunne have håbet på, men leverede alligevel en del gode assister - specielt i anden halvleg til Hans Lindberg.

Simon Hald - 7

Den store danske stregspiller greb chancen og fik vist landstrænerne, at han er der formmæssigt, hvor han skal være. Scorede på samtlige sine forsøg og endte med en måltotal på tre.

Niklas Landin - 12

Stor kamp af den danske keeper, som endte med 10 redninger på 14 forsøg og en redningsprocent på 71. På trods af en manglende kvalitet i afslutningerne fra de chilenske skytter må det ganske enkelt siges at være fremragende.

Jannick Green - 4

Jannick Green fik en svær start i anden halvleg. Han kunne ikke leve op til Landins flotte første halvleg. Green spillede sig dog op i løbet af halvlegen og endte med seks redninger og en redningsprocent på 33, hvilket er acceptabelt.

Henrik Toft Hansen - UB

Martin Larsen - UB

Johan Hansen - UB

Facebook
Twitter