Kuldegysningerne ramte landstræner Jacobsen: ’Vi ville begejstre publikum’

Nikolaj Jacobsen var meget imponeret af det danske publikum, og han ville gerne give igen med et godt spil.

Nikolaj Jacobsen fik en ønskestart på VM-slutrunden. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Alle vidste, at det ville ende med en pligtsejr torsdag i Danmarks åbningskamp mod lilleputnationen Chile, men det var ikke ensbetydende med, at Nikolaj Jacobsen havde en plan for det danske landsholds første kamp ved VM.

Han ville nemlig gerne give igen til de danske tilhængere.

- Et af målene i dag var at begejstre publikum, og det synes jeg, at vi fik gjort med mange flotte mål og tempofyldt spil. Det var selvfølgelig vigtigst at vinde, og så var det vigtigt, at vi fik alle i gang, forklarer Nikolaj Jacobsen.

Også selvom sejren var vigtigst, så er det formentlig ikke det, som det danske landshold tænker på, når de skal til at sove torsdag aften. Oplevelsen af at gå ind på banen til publikums hyldest var nemlig uforglemmelig.

Det var fantastisk. Det er nok ikke hver gang, at det sker. Jeg har gået igennem mange perioder med et dansk landshold, hvor det har været halvtomme haller. Den ene gode turnering, vi spillede, var i Portugal. Der var hallerne helt tomme. Så kontrasten til i dag var overvældende, siger Nikolaj Jacobsen.

At få lov til at opleve sådan noget som i dag var en af grundene til, at jeg sagde ja til det her job, forklarer han.

- Jeg fik kuldegysninger i dag, og jeg var også tæt på at fælle en lille tåre i øjnene. Så jeg skal lige have styr på følelserne til næste kamp, men det gælder også om at nyde det. Det er 41 år siden, at der sidst var et VM i Danmark. Så det er ikke sikkert, at man får lov til at opleve det igen, lyder det fra den danske landstræner.

Danmarks næste kamp er mod Tunesien lørdag aften, og den bliver vist på DR1.

Facebook
Twitter