Landstræner efter skidt generalprøve: 'Skræmmende dårlig første halvleg'

Nikolaj Jacobsen var rystet efter 30 forfærdelige danske minutter mod Ungarn.

Nikolaj Jacobsen var ikke tilfreds på sidelinjen i Danmarks opgør mod Ungarn. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Pausen i opgøret mellem Danmark og Ungarn var nok ikke den bedste øvelse for Nikolaj Jakobsens blodtryk, men der er også grænser for, hvad man vil finde sig i.

Danmark blev nemlig i første halvleg af den sidste VM-testkamp blæst ud af brættet af det selvsamme mandskab fra Ungarn, som i torsdags blev udsat for den samme behandling af danskerne.

Nede 8-16 i pausen blev der derfor brugt versaler i omklædningsrummet af den danske landstræner, der var en smule chokeret over indsatsen.

- Jeg fik i hvert fald at se, hvilket bundniveau vi også har. Jeg er meget utilfreds med måden, vi begynder kampen på. Specielt angrebsmæssigt synes jeg, at det var skuffende. Det var noget bekymrende at se første halvleg, men vi har desværre ikke så lang tid til at ændre på det.

- Vi har set, at vi kan spille på et utroligt højt niveau. Men vi har også set nu, at vi har et bundniveau, som vi ikke kan tillade os at have, hvis vi vil nå langt ved VM. Det må være læren og lektien.

Det hele er ikke lyserødt

Danskerne fik hævet niveauet så betragteligt efter pausen, at det kun blev til et nederlag på 25-28, selv om den ungarske føring tidligere i kampen havde været på hele ni mål.

Og netop det markant forandrede udtryk, som holdet leverede i anden halvleg, er den umiddelbart eneste positive ting at tage med fra kampen, siger Nikolaj Jacobsen.

- Det er vigtigt at få en lærestreg engang imellem, lige at få et rap over nallerne, så man lærer, at det hele ikke er så lyserødt. Så synes jeg også, at anden halvleg bliver noget bedre, hvor vi får et bedre udtryk. Dét er jeg tilfreds med, men første halvleg var skræmmende dårlig.

Skader kan ændre forberedelser

Niklas Landin var i kampens første 30 minutter tilbage i målet efter lidt skadesproblemer, men testkampen efterlod flere spørgsmålstegn, når landsholds-lazarettet skal inspiceres senere søndag aften.

Lasse Svan fik et par knubs og måtte forlade banen for at få behandling. Det samme gjorde sig gældende for Rasmus Lauge.

Niklas Landin var tilbage i målet for Danmark. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Derudover døjer Nikolaj Markussen med sin fod, Mads Mensah med sin hånd, og det er faktisk svært at finde nogle danske spillere, der ikke kæmper lidt med småskader, og det kan gå ud over de sidste dages træninger, fortæller Nikolaj Jacobsen.

- Jeg bliver nødt til at se, om jeg kan stille et nogenlunde slagkraftigt hold, der kan træne i morgen. Det kan være, at det er bedre givet ud med en fridag til spillerne, hvor de kan få noget behandling, i stedet for at gennemføre en træning, hvor halvdelen halter rundt.

Danmark spiller første kamp ved VM torsdag den 10. januar, hvor Chile venter i Royal Arena.

FacebookTwitter