Lars Krogh: Gudmundsson er havnet i et dilemma

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen ser et stort dilemma for landstræner Gudmundur Gudmundsson, der mandag udtager sin trup til VM i Frankrig.

Jesper Nøddesbo er umådeligt populær blandt danske håndboldfans og også en vellidt herre på landsholdet. Han burde være nogenlunde sikker på en billet til VM i Frankrig. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Landstræner Gudmundur Gudmundsson udtager mandag eftermiddag truppen til VM i Frankrig, der afvikles fra 11. – 29. januar.

Truppen skal barberes ned til 16 spillere, hvor der dog også kan blive plads til en 17. mand, der i så fald vil få status af reserve.

DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen giver her sit bud på, hvem der ikke behøver at frygte, at de har pakket kufferten forgæves, og hvem der i disse timer har grund til at være en anelse nervøse for deres VM-deltagelse.

Gudmundur Gudmundsson erklærede efter den afsluttende sejr over Island ved den netop overståede Bygma Cup, at han ville bruge hele natten på at se video af Danmarks kampe.

Lars Krogh Jeppesen mener, at der vil blive spolet en del frem og tilbage i de sekvenser, hvor de to alternativer til Niklas Landin er i fokus, men at Gudmundur Gudmundsson måske vil lede efter svar i landsholdets træningssamlinger.

- Det er meget, meget svært at vurdere ud fra de seneste kampe, om det bliver Jannick Green eller Kevin Møller, der får pladsen. De har på skift fået muligheden for at vise sig frem, men ingen af dem har med deres præstationer sagt til Gudmundsson ’Det skal være mig’. Så det vil formentlig blive bedømt mere ud fra, hvad de har leveret til træning, hvordan de passer ind i gruppen og hvordan samarbejdet i øvrigt har været, siger Lars Krogh Jeppesen, der trods de to målmænds lidt skuffende præstationer dog ikke ser grund til stor bekymring i forhold til VM.

Jannick Green har ikke imponeret i de seneste kampe, men det har konkurrenten til pladsen som Landin-reserve, Kevin Møller, på den anden side heller ikke. (Foto: claus fisker © Scanpix)

- De har ikke stået særligt godt, men vi er godt dækket ind her alligevel. Det har de begge vist med deres præstationer på deres klubhold. Jeg tror, der vil falde en naturlig ro ind over deres spil, når der er blevet peget på én af dem. Der vil noget af det kæmpe pres forsvinde fra de her kampe, hvor hver eneste aktion jo nærmest kan føles som helt afgørende for pladsen til VM, siger Lars Krogh Jeppesen.

Offensiv eller defensiv gardering?

Udover Niklas Landin ser Lars Krogh Jeppesen en hel del selvskrevne spillere i Gudmundur Gudmundssons trup, hvor han mener, der bliver plads til alle fire fløje, mens også Henrik Toft Hansen, René Toft Hansen og Jesper Nøddesbo kan vide sig sikre i konkurrencen med stregspilleren Simon Hald Jensen.

Her er feltet simpelthen for stærkt for sidstnævnte.

- Det helt store spørgsmål må være, om Gudmundur Gudmundsson peger på Lasse Anderson eller Niclas Kirkeløkke. Det er et spørgsmål om prioritering. Niclas Kirkeløkke vil kunne aflaste Kasper Søndergaard i angrebsspillet, mens Lasse Anderson har noget mere at byde ind med i defensiven, siger Lars Krogh Jeppesen, der selv ville pege på Lasse Anderson, hvis han var i landstræner Gudmundur Gudmundssons sko.

- Jeg tror, Gudmundur stoler så meget på de alternativer, han har i angrebet, at han vil lade en af højrehåndsspillerne spille højre back i de perioder, hvor Kasper Søndergaard har brug for en pause. Det taler for Lasse Andersons fordel, at han kan gå ind i defensiven og holde det niveau, vi har der. Han kan komme med på sine forsvarsmæssige kompetencer, siger Lars Krogh Jeppesen.

To be or not be. Det er ikke et spørgsmål, Gudmundur Gudmundsson har tid til at beskæftige sig med i dag, hvor han skal have udtaget sin trup til VM i Frankrig. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Gudmundur Gudmundsson forventes at udtage sin VM-trup sidst på eftermiddagen mandag, men den grundige islænding meldte efter Bygma Cup ud, at det var en svær beslutning og at han ville gå meget grundigt til værks, så tidspunktet for annonceringen af VM-truppen er endnu ikke præcist fastlagt.

Herunder kan du se den nuværende trup, som Gudmundur Gudmundsson skal vælge fra:

Målmænd:

Niklas Landin, Jannick Green, Kevin Møller

Stregspillere:

Henrik Toft Hansen, René Toft Hansen, Simon Hald Jensen, Jesper Nøddesbo

Fløjspillere:

Casper U. Mortensen, Lasse Svan Hansen, Magnus Landin, Hans Lindberg

Bagspillere:

Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard, Kasper Søndergaard, Morten Olsen, Mads Mensah Larsen, Lasse Anderson, Michael Damgaard, Niclas Kirkeløkke

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve